Bakverk

Viser alle oppskrifter merket Bakverk! Vi har 13 smakfulle oppskrifter så langt :)

Raske scones

Raske scones

Under 20 minutter   Enkel  

Om du får uventet besøk er det perfekt å slenge disse i ovnen - det tar under en halvtime til de er ferdige. Scones kan du smakssette med nesten hva du vil og man kan ha i forskjellige nøtter og bær. Disse er krydret med kanel og ingefær.

Raske scones

Nanbrød

Over 60 minutter   Middels  

Nanbrød er et indisk bakverk som er et veldig vanlig tilbehør til curry og andre indiske retter. De kan lages naturell eller smakssettes med urter, hvitløk eller andre krydder og frø. Nanbrødet skal være litt sprøtt i kantene, men mykt inni. Det er aldeles nydelig!

Raske scones

Pai med jordbær og mascarpone

20-40 minutter   Enkel  

Mascarpone og jordbær er en uslåelig kombinasjon som smaker av sommer. Dekk bordet i hagen, inviter venner og server dem ren sommerglede! Lag et enkelt paiskall og fyll det opp med osteblanding og bær - enklere blir det ikke!

Raske scones

Sprø kjeks med urkorn

Over 60 minutter   Enkel  

Hjemmelagde kjeks er godt og hyggelig å servere til te eller kaffe når du får besøk. Dessuten blir de blir en kjempefin gave om du pakker dem fint inn. Med urkorn er de en litt sunnere småkake, og velger du økologiske ingredienser blir det enda bedre.

Raske scones

Muffins ala Poppy

20-40 minutter   Enkel  

Valmuefrø er hemmeligheten i disse knallgode muffinsene - sammen med sitron og yoghurt blir de saftige og de har en lett, frisk smak. Med en melisglasur blandet ut med appelsin eller din favoritt-te så blir den komplett!

Raske scones

Spinatsnurrer

Over 60 minutter   Middels  

Disse lages på samme måte som kanelsnurrer, men med rundstykke-/pizzadeig og salt fyll. De kan fylles med mye rart, men spinat, feta, oliven og soltørket tomat er en favoritt! De er gode til lunsj, i nistepakka på tur, jobb eller skole, eller til og med til middag med en god salat og kanskje ovnsstekte poteter.

Raske scones

Pepperkaker

Over 60 minutter   Middels  

Pepperkaker har vært i Norge helt siden 1600-tallet, men oppskriften stammer fra midt-østen. De krydrede kakene er nå blitt en selvfølge i førjulstiden. Aller morsomst er pyntinga! Kjøp inn hva du måtte like av smågodt og kakepynt - Vi har brukt sjokoladelinser fra smågodthylla.

Raske scones

Saftige, grove rundstykker

Over 60 minutter   Enkel  

Enklere enn dette blir det ikke og hva er bedre enn nystekte rundstykker til helgefrokosten? Ta frem litt hjemmelaget syltetøy og nytrukket te så kan frokosten vare lenge!

Raske scones

Turbar med frukt og nøtter

20-40 minutter   Enkel  

Turen blir perfekt med noe godt i sekken - som også gir energi. Ta med hjemmelaget turbar med müsli, frukt, nøtter og sjokolade. Server med litt te eller kaffe fra termos. God tur!

Raske scones

Sjokoladefondant

40-60 minutter   Middels  

Sjokoladefondant er en kake med flytende kjerne. Hva er vel bedre enn rykende varm sjokoladekake som flommer over av rennende sjokolade når du setter skjea i den! Server til dessert med en kule vaniljeis, røde bær og mynteblader.

Raske scones

Luftige kanelboller

Over 60 minutter   Middels  

Fristende og luftige kanelboller. Serveres rykende ferske med melis på!