Italia

Viser alle oppskrifter merket Italia! Vi har 18 smakfulle oppskrifter så langt :)

Minestrone

Minestrone

40-60 minutter   Enkel  

Minestrone er en italiensk suppe som egentlig ikke har bestemte ingredienser - man tar hva man har. Den er ofte vegetarisk, med bønner og en type pasta. Minestrone betyr " tykk grønnsaksuppe" og har vært brukt som en måte å bi kvitt rester på, før den fikk stå på egne ben som en selvstendig rett.

Minestrone

Spagetti á la puttanesca

20-40 minutter   Enkel  

Spagetti á la puttanesca er en pastarett med pikant tomatsaus og med oliven og kapers. Den er enkel, den er rask, den smaker nydelig og ser bra ut med sitt italienske, rustikke preg. Det er ingen skam å be gjester på spagetti og tomatsaus med denne utgaven! Forstår du italiensk skjønner du kanskje at navnet refererer til at retten er het og dekadent i all sin enkelhet!

Minestrone

Caprese med flaske-gresskar

20-40 minutter   Enkel  

Caprese er en salat fra Capri i Italia med tomat, mozzarella og basilikum. Vi har lagt til ovnsstekt flaske-gresskar og avocado for å gjøre den mer mettende og fyldig. Caprese er vanligvis en forrett eller et tilbehør og denne versjonen kan også bli en god lunsj.

Minestrone

Kantarellrisotto med urter

20-40 minutter   Middels  

Kantareller har en helt vidundelig og egen smak. Med masse urter og nyplukkede kantareller kan det ikke gå galt. Denne risottoen smaker av frisk skog og nordisk høst. Frosne kantareller kan også brukes, så husk å plukke når det er sesong!

Minestrone

Pizza bianca

Over 60 minutter   Middels  

Pizza bianca er rett og slett pizza uten tomatsaus. Denne er med en smakfull saus av créme fraîche, men man kan også bruke olivenolje og foretrukket topping. Det er ikke så utbredt i Norge, men i Italia selger de det både på restauranter og i matbutikker.

Minestrone

Pasta med hjemmelaget pesto og squash

20-40 minutter   Enkel  

Denne enkle pastaretten er en italiensk klassiker. Lag opp pesto og ha i kjøleskapet, så er det bare å koke pasta - så er middagen klar!

Minestrone

Hjemmelaget Pesto

Under 20 minutter   Enkel  

Pesto er en kald, italiensk saus som ofte serveres på nykokt spaghetti. Det er bare litt som skal til for at det setter en nydelig smak! Pesto kan også brukes som marinade, i rømmedressinger, på salat eller til brød som forrett.

Minestrone

Trippel-ost pizza

Over 60 minutter   Middels  

Pizza er og blir en favoritt. Denne med tre oster er veldig smakfull, spesielt hvis du er raus med parmesan. Bruk de ostene du liker eller hva du måtte ha tilgjengelig. Serveres rykende varm i sofaen foran favorittserien din!

Minestrone

Pasta med sopp og erter

20-40 minutter   Enkel  

En enkel, men veldig smakfull pastarett med saus, sopp og erter. Server med et dryss parmesan, nykvernet pepper og friske urter.

Minestrone

Pizza med mozzarella og tomat

Over 60 minutter   Middels  

En klassisk, italiensk pizza med mozzarella og tomat som går under navnet pizza Margherita. Vi har laget den med en litt grovere bunn som gjør den mer mettende og litt sunnere.

Minestrone

Vegetarpizza med potet og løk

Under 20 minutter   Middels  

Pizza med potet og løk er smakfull og en deilig variasjon til tomatpizza. Lag flere pizza om gangen med forskjellig fyll og server med rømmedressing. Smaker best spist med hendene!