Kantarellsuppe
Foto: Stein / Vegetarmat.org
Kantarellsuppe: Servert i stor kopp fra Figgjo

Kantarellsuppe

4 porsjoner| 20-40 minutter| | Vegan |/ Publisert 4. august 2015
Kantareller har en sterk og krydret smak som egner seg meget godt til sauser og supper. Denne suppen gir deg nordisk høst på et fat! Kantareller er rike på vitamin B og D og er enklere å finne i skogen enn man kanskje skulle tro - bare gå litt utenfor stien!

Ingredienser

porsjoner

Fremgangsmåte

Stek soppen på middels varme til den er gylden og sprø. Sett halvparten til side for å pynte supen med til slutt.

Tilsett finhakket løk, hvitløk, persille og potet skåret i små terninger. La dette surre til det er blankt. Hell så over eplecidereddik blandet med vann og la det koke ut.

Ha så over vann og buljong eller grønnsakskraft og fløte. La dette småkoke i 15-20 minutter.

Mos suppen med en stavmikser til den er jevn. Juster tykkelsen på suppen md mer vann om ønskelig. Smak til med salt og pepper og strø over den stekte kantarellen du satt til side og litt frisk timian.

Server som den er eller med litt godt brød til.

Les mer om den næringsrike kantarellen her.

Kokkens kommentar

Vi bruker som regel soyafløte, men bruk selvfølgelig matfløte om du foretrekker det. Denne passer utmerket om høsten når man kan finne fersk kantarell i skogen eller i butikken, men om du har tørket kantarell er det bare å legge den i bløt en god stund før du skal steke dem. Husk å klemme ut vannet før du har soppen i pannen.
Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Kantarellsuppe her.

Oppskrift på Kantarellsuppe ble publisert 4. august 2015 av i kategorien / og ble sist oppdatert 10. desember 2015. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , med mer som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Kantarellsuppe passer utmerket som / i et / kosthold.

Oppskriften på Kantarellsuppe har 138 stemmer med gjennomsnittlig 4.4 av 5 stjerner. Relevante ord for oppskriften: soppsuppe, kantarellsuppe.