Nudelwok med tofu
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Følg Vegetarmat.org på Facebook

Følg oss på Facebook og vær med i konkurranser, motta tips om nye oppskrifter, produkter med mer.

Besøk oss på Facebook!

Nudelwok med tofu

3 porsjoner| 20-40 minutter| Enkel| Vegan Publisert 19. januar 2012
Wok kan varieres på utallige måter. Denne asiatiske woken med tofu og eggnudler er frisk med smak av vårløk, ingefær og chili. Varier hvilke grønnsaker du bruker ut fra hva du har tilgjengelig.

Oppskrift

Ingredienser

porsjoner
 • 4 vårløk
 • 2 cm chili
 • 1 rødløk
 • 2 paprika
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 ss frisk hakket ingefær
 • 350 g tofu
 • 0.5 brokkoli
 • 4 ss søt soyasaus
 • 3 ss tamarindpuré
 • 1 dl vann
 • 100 g cashewnøtter
 • eggnudler

Fremgangsmåte

Legg tofu på en god bunke kjøkkenpapir og legg også litt oppå. Legg press på tofuen med noe tungt for å presse ut vann. la den stå mens du tilbereder woken.

Finhakk løk, hvitløk, 1½ paprika, chili og ingefær. Stek dette i litt olje. Når dette er mørt, tilsett vårløk, kecap manis (soyasaus) og tamarindpuré. Spe ut med 1 dl. vann. Damp brokkolien lett.

La dette småkoke litt i pannen før du tilsetter  brokkoli i biter og resten av paprikaen i strimler. La det småkoke til paprika og brokkoli er mørt.

Kok eggnudler og skjær tofu i terninger. Ha så dette i woken og la det stå på middels varme i 3-4 minutter.

Vend inn cashewnøttene til slutt.

Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Nudelwok med tofu her.

Relaterte oppskrifter

Nudelwok med tofu

Spagetti á la puttanesca

20-40 minutter   Enkel  
Spagetti á la puttanesca er en pastarett med en pikant tomatsaus med oliven og kapers. Den er enkel, den er rask, den smaker nydelig og ser bra ut med sitt italienske, rustikke preg. Det er ingen skam å be gjester på spagetti og tomatsaus med denne utgaven! Forstår du italiensk skjønner du kanskje at navnet refererer til at retten er het og dekadent i all sin enkelhet!
Nudelwok med tofu

Thai-wok med peanøttsaus

20-40 minutter   Enkel  
Sprø, friske grønnsaker med en litt sterk og litt søt peanøttsaus – enkelt å lage og så utrolig godt! Wok kan varieres i det uendelige med ulike grønnsaker og sauser. Denne er med en typisk thailandsk peanøttsaus. Varier grønnsakene ut fra hva du har eller har lyst på. Thailandsk mat er utrolig friskt og smakfullt og ofte helt vegansk, eller lette å tilpasse til å bli det.
Nudelwok med tofu

Kantarellsuppe

20-40 minutter   Enkel  
Kantareller har en sterk og krydret smak som egner seg meget godt til sauser og supper. Denne suppen gir deg nordisk høst på et fat! Kantareller er rike på vitamin B og D og er enklere å finne i skogen enn man kanskje skulle tro - bare gå litt utenfor stien!
Nudelwok med tofu

Blomkål-biryani

20-40 minutter   Enkel  
Biryani er en indisk risrett med krydder og grønnsaker som gratineres i ovnen. Smaken av kardemomme, stjerneanis og nellik gir retten aroma mens chili gir den hete. Servér den med en enkel yoghurtsaus, karamellisert rødløk og nanbrød.
Nudelwok med tofu

Pai med sopp, spinat og vårløk

40-60 minutter   Enkel  
Pai kan du fylle med så mangt, men kombinasjonen vårløk, spinat og sopp er en stor favoritt hos oss. Det er også veldig enkelt å bare øke mengden på fyllet om du vil lage til flere, men husk å bruke en litt høy paiform - ikke den lave terteformen.
Nudelwok med tofu

Risbolle med grønnsaker

Under 20 minutter   Enkel  
En blanding av ris, grønnsaker, egg og krydder blandes sammen og formes til små porsjonsboller - eller en stor, som alle kan forsyne seg med stykker av. Det er en enkel og rask hverdagsmiddag som er ypperlig om du har litt ulike rester av grønnsaker eller fra gårsdagens middag. Det er bare å blande inn det du måtte ha lyst på!
Nudelwok med tofu

Heit linsesuppe

20-40 minutter   Enkel  
Suppe er godt og varmende på kjølige høstdager. Linser er rike på protein og fiber og bør dukke opp på middagsbordet ofte. Server heit linsesuppe ute på verandaen med tepper og varme gensere. Med den kremede kokosmelken og det sterke krydderet får du et glimt av India!
Nudelwok med tofu

Pestopai

40-60 minutter   Enkel  
Fyll paien med hva du måtte ønske av grønnsaker, eller det du måtte ha liggende. Vårt forslag er med ovnsstekt paprika, løk, squash og vi har blandet pesto inn i eggeblandingen - det gir en ekstra spennende smak.
Nudelwok med tofu

Kantarellrisotto med urter

20-40 minutter   Enkel  
Kantareller har en helt vidundelig og egen smak. Med masse urter og nyplukkede kantareller kan det ikke gå galt. Denne risottoen smaker av frisk skog og nordisk høst. Frosne kantareller kan også brukes, så husk å plukke når det er sesong!

Nudelwok med tofu ble publisert 19. januar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 18. mai 2014. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , med mer. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Nudelwok med tofu passer utmerket som i et / kosthold.

Nudelwok med tofu har 107 stemmer med gjennomsnittlig 4.6 av 5 stjerner.