Vegetarbloggen

Velkommen til bloggseksjonenen på Vegetarmat.org. Her deler vi både små og store nyheter. Følg også med på vår Facebook side for konkurranser og nyheter.

Tid for sopp: Kantareller

ChufaMix – konkurranse!

Publisert 14. desember 2014, klokken 14:39

Lag din egen plantebaserte melk så lett som bare det! Med chufamix er det virkelig enkelt. Du slipper søl med saftduk og du slipper å vente hele natten. Bli med på konkurranse om å vinne din egen chufamix.

Tid for sopp: Kantareller

Fem matfilmer du må se!

Publisert 16. november 2014, klokken 13:25

Det er mange måter å få god inspirasjon til matlaging på. For eksempel bøker, blogger, nettsider, magasiner, råvarer, bilder og film! Vi har valgt ut de beste eller mest inspirerende matfilmene vi har sett og laget en topp fem-liste.

Tid for sopp: Kantareller

Alternativ til plast – glassflaske

Publisert 26. september 2014, klokken 15:03

88% av havoverflaten er forurenset av plast. Hva kan vi gjøre for å begrense vårt forbruk av plast? Vi har testet to typer glassflasker som kan brukes igjen og igjen og igjen.

Tid for sopp: Kantareller

Tid for sopp: Kantareller

Publisert 28. august 2014, klokken 11:31

Om høsten bugner skogen av kantareller. Og man trenger ikke ha egne soppsteder som har vært hemmelige i generasjoner for å finne noe – du må bare gå litt utenfor stien! Les hvordan du kan bevare den og få tips til bruk i mat.

Tid for sopp: Kantareller

Sanking fra skogens spiskammers

Publisert 20. juli 2014, klokken 18:55

Naturens spiskammers byr på de lekreste herligheter på denne tiden. Bær og sopp som kan syltes, fryses eller spises med en gang! Fyll opp skap og fryser så har du smak av sommer på lur i de mørke vintermånedene.

Tid for sopp: Kantareller

Alternativ til plast – Bee’s wrap

Publisert 9. juli 2014, klokken 17:37

Vi prøver å bruke mindre plast i hverdagen – for miljøet sin skyld og for å unngå stoffene plasten kan overføre til maten vi spiser. Plastfolie er noe jeg har sett på som nesten uunnværlig og vanskelig å erstatte, men vi har kommet over noe som faktisk fungerer meget godt!

Tid for sopp: Kantareller

Havremelk – lage selv eller kjøpe

Publisert 23. juni 2014, klokken 19:45

Vi har testet ut hjemmelaget havremelk. Det var mye enklere enn man skulle tro - og det ble veldig bra. Vi bruker havremelk til frokostgrøten vår, i kaffe latte, pannekaker og noen ganger i diverse bakverk (nanbrød for eksempel). 

Tid for sopp: Kantareller

Påskekos 3: Hjemmelaget kjeks

Publisert 17. april 2014, klokken 12:27

Hjemmelaget kjeks med urkorn er godt og hyggelig å servere til te eller kaffe når du får besøk. Dessuten blir de en kjempefin gave om du pakker dem fint inn. Dette er et litt sunnere alternativ til vanlig kjeks, og velger du økologiske ingredienser blir de enda bedre.

Tid for sopp: Kantareller

Påskekos 1: Juicebrus

Publisert 15. april 2014, klokken 17:15

Bland dine egen, sunne brus med din favorittjuice!