Nudelwok med tofu og tamarind
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Nudelwok med tofu og tamarind

Wok kan varieres på utallige måter. Denne asiatiske woken med tofu og eggnudler er med smak av vårløk, ingefær og chili og tamarind. Varier hvilke grønnsaker du bruker ut fra hva du har tilgjengelig.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Nudelwok med tofu og tamarind

  1. Legg tofu på en god bunke kjøkkenpapir og legg også litt oppå. Legg press på tofuen med noe tungt for å presse ut vann. La den stå mens du tilbereder woken. Sett den gjerne i press litt før du starter, den kan godt stå en halvtimes tid.

  2. Finhakk løk, hvitløk, 1½ paprika, chili og ingefær. Stek dette i litt olje. Når dette er mørt, tilsett vårløk, kecap manis (soyasaus) og tamarindpuré. Spe ut med 1 dl. vann. La dette småkoke litt i pannen.

  3. Del brokkoli i små buketter og damp den raskt i en bambuskurv eller i en sikt over en kjele. Den trenger ikke mye, kun slik at den mykner så vidt. Den skal fortsatt være spenstig.

  4. Kutt paprika i tynne strimler og tofu i terninger.
    Tilsett dette og brokkoli til sausen. La de ligge i sausen på middels varme et par minutter.

  5. Kok eggnudler og vend inn cashewnøtter til slutt.

Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Nudelwok med tofu og tamarind her.

Oppskrift på Nudelwok med tofu og tamarind ble publisert 19. januar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Nudelwok med tofu og tamarind passer utmerket som i et / kosthold.