Porcini risotto
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Porcini risotto

Den utsøkte steinsoppen er stjerna i denne risottoen. Dette er en italiensk klassiker og det er en grunn til det. Det er rett og slett så utrolig godt! Steinsopp er full av umamismak og den kommer virkelig til sin rett i en mild risotto. Bruk fersk steinsopp i sesong, men tørket steinsopp er like godt!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Porcini risotto

  1. Varm olje på svak varme i en panne og stek finhakket hvitløk i oljen.

  2. Kutt soppen i skiver på ca. 0.5 cm eller bløtlegg tørket sopp.

  3. Sett opp varmen i panna og stek soppen i 10-12 minutter. Vend dem innimellom. når det er et par minutter igjen rører du inn haket persille og litt salt.

  4. Ta soppen ut av pannen og sett til side.

  5. Kutt løk i terninger og stek på middels varme i panna. Det tar ca. 10 minutter. Ha i sitronsaft og la det trekke inn før du har i risen. La risen varmes til den blir blank i kantene. Ha så i litt og litt grønnsakskraft. Det beste er hjemmelaget grønnsakskraft med sopp, kjekt å ha i fryseren.

  6. Når risottoen er nesten ferdig kokt og nærmer seg passe kremete så vender du inn soppen og spinaten.

  7. Topp det hele med en skikkelig god olivenolje, litt nykvernet pepper og ditt favorittdryss - kanskje en god ost eller raspa mandler.

Serveres umiddelbart!

Bon appétit!

Oppskrift på Porcini risotto ble publisert 7. september 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 8. september 2019. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Porcini risotto passer utmerket som i et /// kosthold.