Vegetarisk Sheperd’s pai
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Vegetarisk Sheperd’s pai

Sheperd's pie er en rett som er kjent fra så langt tilbake som på 1700-tallet i Storbritannia. Det er egentlig ikke en pai, men en gryte med potetmos på toppen som gratineres i ovnen. Vi har laget en vegetarversjon av den tradisjonelle retten med sopp og bønner.

Ingredienser

Potetmos

Porsjoner

Slik lager du Vegetarisk Sheperd’s pai

  1. Kutt poteter (gjerne med skall) i terninger og sett til koking. Skal kokes til de er møre.

  2. Kutt løk i terninger og ha i en gryte med litt olje. Finhakk hvitløk, rasp opp gulrot og ha i.

  3. La det surre litt mens du kutter sopp i biter som du først steker i en panne før du har den i gryten.

  4. Rør inn tomatpuré. Skjær tomater i terninger og ha i gryten sammen med balsamico og vann (evt. kan du bruke rødvin i stedet for eddik og vann), agavesirup, salt og pepper. La småkoke i 10 - 15 minutter. Skyll bønnene og ha disse i gryten til slutt.

  5. Mos potetene i kjelen og rør inn melk, olje og smør mens den står over svak varme. Ta kjelen av varmen og rør inn parmesan og egget samt litt salt og pepper.

  6. Ha gryten i en ildfast form og spre potetmosen over. Stek på 220 grader i 20 minutter.

Server med f. eks. grønne erter.

Bon appétit!

Oppskrift på Vegetarisk Sheperd’s pai ble publisert 30. mars 2013 av i kategorien og ble sist oppdatert 10. april 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Vegetarisk Sheperd’s pai passer utmerket som i et kosthold.