Om Vegetarmat.org

Publisert 16. november 2011 – sist oppdatert 9. september 2020
Vegetarmat.org er en side hvor vi legger ut oppskrifter på forskjellige typer vegetariske retter. Her er det noe for alle – ikke bare for vegetarianere eller veganere. Du finner oppskrifter på alt fra middag til dessert, bakst og småretter.

Bilde av Kine på et kjøkken som danderer mat på et bord
Kine gjør klar dagens rett for fotografering.

Vi synes ikke nødvendigvis at alle må bli vegetarianere, men tror alle kan ha glede av å utvide den vegetariske delen av menyen sin. Det er lite kunnskap hos mange om vegetariske retter og mange tror ikke det er fullgode måltider. Vi ønsker å bidra til at folk flest oftere velger vegetarisk, delvis på grunn av dyrevelferd, ressurser og miljø. Også vil vi selvfølgelig være en bra oppskriftsbok for fullblods vegetarianere – noe vi selv savnet før vi startet vegetarmat.org.

Vi startet i utgangspunktet en lukket side for å samle oppskrifter for oss selv og for å notere ned endringer og variasjoner. Etterhvert så vi at det ikke var så mange gode norske nettsteder med kun vegetariske retter og det var mye av det samme som gikk igjen på disse. Så da kom idéen: Vi fikser litt opp i vår oppskriftssamling, tar noen bilder og lar andre få glede av det også! Flaks at en av oss er både webkyndig og eier et fotoapparat, mens den andre er en sausmester med sort belte (:

Grønn hilsen fra,
Kine og Stein