Nøtteboller i tomatsaus
Foto: Stein Hofve / Vegetarmat.org
Nøtteboller i tomatsaus: Stor tekopp fra Figgjo

Nøtteboller i tomatsaus

Dette er en spansk tapasklassiker på vegetarisk vis. Nøtteboller er utrolig smakfulle og saftige. Sammen med tomatsausen og ovnsstekte poteter kommer dette til å bli en favoritt på tapasbordet.

Ingredienser

Nøtteboller
Tomatsaus

Porsjoner

Slik lager du Nøtteboller i tomatsaus

  1. Hakk opp begge løkene og rasp hvitløken på et rivjern (den fine siden).

  2. Ha det i en romslig kjele og stek i olje til blank og myk. Ta så ut halvparten av løken og sett til side. Ha i hakkede tomater, balsamicoeddik, agavesirup, salt, chili, olivenolje og vann.  La dette putre på svak varme mens du lager bollene.

  3. Bland havregryn, vann og salt. Dette skal svelle til vannet er absorbert (5-10 min.)

  4. Mal eller finhakk nøttene og brødet (evt. kjør det i en kjøkkenmaskin).

  5. Bland så nøtter, løken du satt til side, ost, brød og egg inn i havregrynsblandingen. Salte og pepre og tilsett evt urter og krydder etter ønske.

  6. Form røren til 15-20 runde boller avhengig av den størrelsen du ønsker. Legg dem på et stekebrett med bakepapir og strø over sesamfrø.

    Stek i ovnen på 200°C i 5-7 minutter.

  7. Stek dem så videre i en panne med litt olje på svak varme til de er gyldne.

Rett før servering blander du halvparten av bollene inn i sausen og strø over basilikum. Den andre halvparten kan du fryse ned til neste gang, eller spare til lunsjen dagen etter.

Serveres med ovnsstekte poteter og en grønn salat, eller som en del av et tapasbord.

Bon appétit!

Oppskrift på Nøtteboller i tomatsaus ble publisert 31. juli 2014 av i kategorien og ble sist oppdatert 18. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Nøtteboller i tomatsaus passer utmerket som i et kosthold.