Artikler

Velkommen til bloggseksjonenen på Vegetarmat.org. Her deler vi både små og store nyheter. Følg også med på vår Facebook side for konkurranser og nyheter.

Glutenfritt kosthold

Glutenfritt kosthold

Publisert 2. august 2013, klokken 08:15

Mye matlaging kan foregå uten gluten og med vanlige oppskrifter. Med enkelte forholdsregler og bruk av noen spesialprodukter er ikke glutenfri matlaging noe problem.

Glutenfritt kosthold

Er Stevia virkelig det «sunne» sukkeret?

Publisert 25. september 2012, klokken 09:58

Søtstoffet “Stevia” (E 960 steviolglykosid) har endelig sluppet gjennom EØS-nåløyet og er nå godkjent som nytt tilsetningsstoff i Norge. Det betyr at man kan selge og kjøpe produkter som inneholder Stevia, som for eksempel bordsøtningsmiddelet NuStevia og sukkerfri brus og saft. Bør vi løpe og kjøpe?

Glutenfritt kosthold

Kantareller

Publisert 26. august 2012, klokken 19:11

Kantarellen (Cantharellus Cibarius) er svært smaksrik, og i tillegg til sin vakre oransje farge er den derfor meget ettertraktet av kokker og soppelskere. Både som en egen rett, som tilbehør til middagen eller i sausen.

Glutenfritt kosthold

Kostholdsråd til vegetarianere

Publisert 3. juni 2012, klokken 05:27

Velger du et kosthold uten kjøtt og fisk bør du være bevisst på hva du spiser slik at kroppen får de nødvendige næringsstoffene. Et sunt vegetarkosthold inneholder helkorn, belgvekster, poteter, grønnsaker, frukt, planteoljer, frø og nøtter. Det er lettest å få vegetarkosten fullverdig hvis den også inneholder melk, ost og egg.

Glutenfritt kosthold

85 prosent spiser ikke nok grønnsaker

Publisert 1. juni 2012, klokken 11:19

Vi er fortsatt langt fra å følge kostrådene. Bare 15 prosent får i seg nok grønnsaker per dag. Det viser foreløpige tall fra den omfattende Norkost-undersøkelsen.

Glutenfritt kosthold

Økologisk mat

Publisert 28. april 2012, klokken 09:31

Økologisk landbruk bygger på grunnprinsipper om helse, økologi, rettferdighet og varsomhet. Økologisk mat kjennetegnes av minimal bruk av tilsetningsstoffer, god velferd for husdyra og ingen bruk av kjemiske sprøytemidler. Ø-merket og EU-logoen på økologisk mat garanterer for produksjonsmåten, men ikke for et bestemt næringsinnhold i produktene.

Glutenfritt kosthold

Dietter og optimalt kosthold

Publisert 27. april 2012, klokken 07:08

Et optimalt kosthold er det som best mulig reduserer risikoen for sykdom og helseplager, og som gir deg et langt liv med best mulig helse og livskvalitet. Sammen med en sunn livsstil skal et optimalt kosthold gi deg fysisk og mentalt overskudd, og et best mulig grunnlag for å takle livets påkjenninger.

Glutenfritt kosthold

Aloe vera (Aloe barbadensis)

Publisert 24. april 2012, klokken 06:07

Det finnes omkring 300 Aloe-arter med liknende innholdsstoffer og egenskaper. Felles for dem er en lav rosett av tykke, kjøttfulle blader som utsondrer en fargeløs væske når de skjæres over. Denne væsken kan legges direkte på sår og skadet hud, forbrenninger og lignende. Blomstene dannes på en egen, høy stengel, og de kan være hvite, gule eller orange med forskjellig form og størrelse fra art til art.