Kantarellrisotto med urter
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Kantarellrisotto med urter

Kantareller har en helt vidundelig og egen smak. Med masse urter og nyplukkede kantareller kan det ikke gå galt. Denne risottoen smaker av frisk skog og nordisk høst. Frosne kantareller kan også brukes, så husk å plukke når det er sesong!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Kantarellrisotto med urter

  1. Stek løk og kantarell i en god og varm panne med smør  helt til vannet fra soppen har fordampet. Om soppen er litt tørr og ikke avgir mye væske så stek den allikevel i 10-15 minutter.

  2. Ta halvparten av blandingen ut av pannen og sett til side. Ha i risottorisen og la den surre litt sammen med soppen før du har i hvitvinen. La hvitvinen koke ut før du har i litt og litt av vannet, ca. 2 dl om gangen helt til risottoen er ferdig kokt. Tilsett laurbærbladene og litt salt med en gang slik at det får koke med vannet. Prøv å skaffe alle urtene friske. Hakk opp timian og rosmarin og rør inn i risottoen underveis.

  3. Ha så i fløten og en klatt smør. Rør godt inn og la det bli varmt. Risotto skal være kremete.

  4. Hakk opp gressløk og persille og rør dette også godt inn. Spar litt av urtene til å pynte med ved servering. Smak til med salt og pepper og rør inn revet ost.

  5. Ved servering topper du risottoen med resten av soppen, urtene, nykvernet pepper og litt revet ost

Kokkens kommentar

Veganere kan droppe smør og bytte ut ost og fløte med veganske soyaalternativer.
Bon appétit!

Oppskrift på Kantarellrisotto med urter ble publisert 13. august 2014 av i kategorien / og ble sist oppdatert 28. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i , med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Kantarellrisotto med urter passer utmerket som / i et / kosthold.