Risbolle med grønnsaker
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Risbolle med grønnsaker

En blanding av ris, grønnsaker, egg og krydder blandes sammen og formes til små porsjonsboller - eller en stor, som alle kan forsyne seg med stykker av. Det er en enkel og rask hverdagsmiddag som er ypperlig om du har litt ulike rester av grønnsaker eller fra gårsdagens middag. Det er bare å blande inn det du måtte ha lyst på!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Risbolle med grønnsaker

  1. Kok ris som anvist på pakken og krydre vannet med litt buljong.

  2. Del sopp i terninger og hakk opp løken. Stek dette til det blir gyllent.

  3. Del brokkolien i små topper (på størrelse med hvitløksfedd) og tilsett det i pannen sammen med løk og sopp. Krydre med salt og pepper.

  4. Rør til sist eggene i blandingen slik at det blir litt som eggerøre.

  5. Når risen er kokt blander du inn soppblandingen, tomat i terninger og hakket vårløk. Salte og pepre.

  6. Smør en liten skål  (eller en bolle med ønsket størrelse) med olivenolje. Fyll den helt full med ris - trykk det godt sammen. Velt den så ut på tallerken.

Server for eksempel med tzatzikisalsa:
Bland sammen gresk yoghurt, sitronsaft, salt, pepper og hvitløk i en bolle. Strø over agurk, squash, rødløk og avocado i terninger og topp det med bladpersille, mynteolje, salt, pepper og litt sitronsaft.

Bon appétit!

Oppskrift på Risbolle med grønnsaker ble publisert 26. oktober 2014 av i kategorien og ble sist oppdatert 28. mars 2017. Dette er en med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Risbolle med grønnsaker passer utmerket som i et kosthold.