Vegan- og vegetaroppskrifter med Appelsin

Ordet appelsin kommer fra tysk og betyr kinesisk eple. En stor appelsin dekker nesten hele ditt daglige C-vitaminbehov! Appelsin er en god smakstilsetning på kjøkkenet med sin gode sødme og syre. De beste appelsinene får du fra desember til april. Appelsinen er rik på kostfiber og kalorifattig. Noe av næringsstoffene blir borte om man kun bruker juicen. Bruk appelsin i sitrussalat, i smoothie eller i scones.

Her finner du alle våre vegan- og vegetaroppskrifter med Appelsin.

Ingredienser

Type

Opprinnelsesland

Karakteristika

Tilberedningstid

Vanskelighetsgrad

Diett

SesongFrokostsmoothie – vegetaroppskrift

Frokostsmoothie

Under 20 minutter   Enkel  
Helgefrokosten flankeres ofte av et deilig glass frisk juice. Vi har laget en herlig, frisk smoothie i stedet, slik at vi får med litt mer av næringen fra frukta. Vi har hatt i friskuser som appelsin, kiwi og ingefær som gir en deilig kickstart på morgenen!
Smoothie med ingefær og mynte – vegetaroppskrift

Smoothie med ingefær og mynte

Under 20 minutter   Enkel  
Ingefær og mynte gjør denne smoothien skikkelig frisk og leskende på en varm sommerdag. Har du ikke prøvd ingefær i smoothie enda, så har du en godbit i vente! Smoothie passer godt som mellommåltid, etter trening eller om man fyser på noe godt i varmen.
Sitrussalat med hvit sjokoladekrem – vegetaroppskrift

Sitrussalat med hvit sjokoladekrem

Under 20 minutter   Enkel  
Dessert kan være så enkelt! Et måltid får det lille ekstra med en frisk og søt avslutning. Sitrusfrukter med hvit sjokolade-krem er raskt, veldig godt og nesten for lett!
Hjemmelaget appelsinmarmelade – vegetaroppskrift

Hjemmelaget appelsinmarmelade

Over 60 minutter   Enkel  
Server hjemmelaget appelsinmarmelade til ettermiddags-te eller frokost, det blir garantert en hit på bordet. Det smaker nydelig på nystekte scones eller rundstykker.
Gulrotsuppe med ingefær og appelsin – vegetaroppskrift

Gulrotsuppe med ingefær og appelsin

20-40 minutter   Enkel  
Gulrotsuppe er en sunn, frisk og smakfull suppe med en flott, sterk gulfarge. Med smak av ingefær, appelsin og chili blir suppa en spennende og rask middag som er enkel å lage. Server med byggryn og rømme.
Scones med appelsin og kanel – vegetaroppskrift

Scones med appelsin og kanel

20-40 minutter   Middels  
Deilige scones med smak av appelsin, kanel og vanilje. Lag deigen kvelden i forveien, så kan du servere nystekte scones til frokost.