Inspirerende matbøker: Taco Mexican Style

Inspirerende matbøker: Taco Mexican Style

Nøkkelord: , , , 27. november 2016 | Kine Kronkvist
Chili, lime, koriander, avocado - gi plass til de ekte, mexicanske smakene i fredagstacoen! Denne boka hjelper deg.

Jeg har selv den svenske versjonen, men ser at den er kommet på norsk med tittelen: «Taco som i Mexico».
På omslaget står det «Tacos på riktigt». Det betyr ingen ferdige krydderblandinger fra pose! Ved å bruke denne bokens oppskrifter lærer man seg mer om hva slags smaker og råvarer man bruker i Mexico. Boken er skrevet av Malin Eriksson og kom ut i Sverige i 2014 og på norsk i 2015.

De ulike ingrediensene har hvert sitt kapittel og her lager man så klart også både tortillas og tostadas fra bunn av. Hvem skulle trodd det var så enkelt? Også lærer vi at vi kan lage tortillas av mais eller av hvete og at tostadas er frityrstekte maistortillas. Ellers er det egne kapittel for tacos med fisk, kjøtt og en for vegetar. Det er også et eget kapittel for salsaer og desserter! Jada, man kan lage søte tacos!

Etter å ha brukt flere oppskrifter fra boken har jeg lært utrolig masse om taco, og jeg liker taco mye bedre enn før, (det er mulig ja) fordi den blir så utrolig mye bedre når man lager alt fra bunn av. Vi varierer også i større grad tacos og burritos etter det vi har tilgjengelig, nå som vi kjenner bedre til smakene. Det kan være litt vanskelig å få tak i noen av ingrediensene forfatteren bruker, men ofte nevner hun alternativer.

Man må jo også nevne de fantastiske, fargerike bildene boken er illustrert med. De er nok tatt i matens hjemland. Boken er også designet med sterke farger og er en glede å bla i. Ofte er det den boken gjester hos oss plukker ut av hyllen og låner når de er hos oss – den er rett og slett et lekkert blikkfang og morsom å bla i. Og ja, den inspirerer til matlaging!

Som vegetarianer har man glede av boken, absolutt. Vi ser etter grunnsmakene i en oppskrift og bytter ofte ut råvarer vi ikke bruker med alternativer som bønner, sopp, tofu, avocado, mozzarella, fetaost eller ulike grønnsaker. Det funker bra med veldig mange oppskrifter og kokebøker.

Sjekk ut boken her.

Tilbakemeldinger

Lenker