Quinoaboller
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Quinoaboller

Quinoaboller med linser og paprika er saftige, næringsrike og smakfulle, også er de veldig anvendelige! De kan brukes til det meste man bruker middagsboller til. I salat, saus, gryte eller suppe. Utforsk gjerne forskjellige smakstilsetninger, kanskje du vil spice de opp med litt chili til en mexicansk rett? Eller Kanskje du vil legge til litt muskat for en rett med brunsaus? Prøv deg frem!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Quinoaboller

  1. Skyll quinoaen godt og kok ifølge instruksjonene på pakken (kokes på svak varme i ca. 15 minutter). Når den er ferdig lar du den hvile og dampe av seg i 7-8 minutter.

  2. I mellomtiden kutter løk og paprika i små terninger og steker det i en panne med litt olje. Når det er mykt og blankt etter noen minutter tilsett hvitløk, oregano og persille. Bland det inn og ta det av varmen.

  3. Bland så quinoa, løk og paprika, linser (kjøp ferdig kokte på boks, om ikke må disse bløtlegges og kokes på forhånd), og resten av ingrediensene i en bolle. Bruk en potetmoser eller en stavmikser til å mose det litt, men la det være litt grovt. Mos evt. blandingen før du har i quinoa.

  4. Bruk en spiseskje og hånda di til å forme runde boller. Bearbeid de litt så holder de formen bedre. Stek bollene på et stekebrett i ovnen på 190°C i ti minutter. Ta de så ut og stek videre i en oljet stekepanne. Du kan også kun steke bollene i ovnen om du vil - da blir de litt sunnere! Vi steker dem litt i pannen til slutt for å få en fin stekeskorpe.

Disse kan serveres til så mangt. Vi bruker dem ofte i en pastasalat som på bildet, med pastaskruer, avocado, tomater, løk og urter. De er også gode til brunsaus og poteter eller som tapas-boller i tomatsaus.

Kokkens kommentar

Om du ikke skal servere bollene med en gang, pakk dem inn i plast og sett dem i kjøleskapet før du steker dem. Dette er en stor porsjon, legg halvparten i fryseren til neste gang du vil ha quinoaboller til middag.
Bon appétit!

Oppskrift på Quinoaboller ble publisert 5. september 2016 av i kategorien / og ble sist oppdatert 30. september 2019. Dette er en // med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Quinoaboller passer utmerket som / i et kosthold.