Bønneburger med mangosaus
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Bønneburger med mangosaus

Bønneburgere er herlig sprø utenpå og myke og smakfulle inni. Med timian og sitron får de en litt annen spennende smak. Sammen med mangosausen blir den er skikkelig frisk sommer-rett! PS: kan varmes på grillen, bruk bare litt folie under.

Ingredienser

Bønneburger
Mangosaus

Porsjoner

Slik lager du Bønneburger med mangosaus

  1. Stek grovhakket løk og sopp til det får litt farge. Rør inn litt salt, tørket timian og finhakket hvitløk.

  2. Skyll bønnene (400 gram er ca. to bokser) og ha det i en bolle sammen med grovhakket persille (ta en liten bukett, stilk og alt). Brødet kan enten være grovhakkede brødskiver uten skorpe eller griljermel/strøbrød - ha det også i bollen sammen med skallet fra sitronen (rives med et fint rivjern), egg og litt salt.

  3. Når løk- og soppblandingen er klar blandes det i bollen sammen med det andre og kjør alt i en kjøkkenmaskin eller mos det med en stavmikser. La det være litt grovt.

  4. Form litt tykke, store burgere og vend dem i mel. og stek på middels varme i ca. 4 minutter på hver side. De blir fine og gyldne utenpå og myke og deilige inni.

  5. Yoghurt med mango og chili:

    Bland alle ingrediensene med en stavmikser, smak til og juster om du liker den sterkere eller vil ha mer mango.

Server i pitabrød med salat, saus, avocado og cherrytomater.

Bon appétit!

Oppskrift på Bønneburger med mangosaus ble publisert 2. juni 2016 av i kategorien og ble sist oppdatert 9. november 2018. Dette er en med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Bønneburger med mangosaus passer utmerket som i et kosthold.