Cannoli-pai
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Cannoli-pai

Cannoli er en italiensk dessert som er et kjeksrør med et søtt ostefyll. Vi har laget den som en ostekake, men med deilige råvarer som cashewnøtter, kokoskrem og havregurt så er den helt vegansk!

Ingredienser

Paibunn
Cannoli-fyll

Porsjoner

Slik lager du Cannoli-pai

Velg en sjokolade som passer din diett, melkefri, sukkerfri eller vegansk.
Cashewnøttene skal bløtlegges, gjerne et par timer.

  1. Bland sammen alle ingrediensene til paibunnen. Hell det over i en paiform og trykk det ut over bunnen og opp over kantene. Sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet.

  2. Kjør de bløtlagte cashewnøttene til en jevn masse med en stavmikser. Bland det sammen med havregurt eller annen plante-yoghurt, kokoskrem (eller det harde laget i en boks med kokosmelk), lønnesirup, vanilje og agar-pulver. Rør til en klumpfri røre og vend inn sitronskall og sjokoladebiter.

  3. Sett ovnen på 165°C og stek paibunnen i 25 minutter.

  4. Hell fyllet i den forstekte bunnen og stek videre i 30 minutter. Når du tar den ut vil den være litt dissende, men la den avkjøle seg helt på benken og la den avkjøle seg videre i et par timer i kjøleskap, eventuelt natten over.

  5. Pynt med flere sjokoladebiter og friske bær.

Kokkens kommentar

Vi har brukt vaniljestang, men man kan også bruke vaniljeekstrakt eller vaniljefrø. Agarpulver gjør at fyllet fastner litt lettere.
Bon appétit!

Oppskrift på Cannoli-pai ble publisert 14. mai 2020 av i kategorien / og ble sist oppdatert 14. mai 2020. Dette er en / med opprinnelse i med blant annet , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Cannoli-pai passer utmerket som / i et //// kosthold.