Thailandsk grønnsaksuppe
Foto: Stein Hofve / Vegetarmat.org
Thailandsk grønnsaksuppe: Her har vi brukt romanesco og servert nanbrød som tilbehør.

Thailandsk grønnsaksuppe

Denne suppen kan du som med supper flest, ha alt mulig rart i. Utvid gjerne ingredienslista eller bytt med noe du liker ekstra godt! Bitene i denne suppen skal være tynne og fine - så kjøp gjerne litt små råvarer, for eksempel snackgulrøtter og mini-squash.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Thailandsk grønnsaksuppe

  1. Finhakk hvitløk, kutt vårløken i ca. 4 cm. lange biter, sopp i terninger, paprika, gulrot, squash og løk kuttes i løvtynne strimler.

  2. Bruk en romslig kjele og varme litt olje. Stek så soppen til den får farge. Tilsett hvitløk. Freses til det har myknet og blitt blankt.

  3. Kok opp kokosmelk og grønnsakskraft i kjelen sammen med soppen (bruk gjerne buljongterning, men rør den godt ut i varmt vann på forhånd).  La dette koke opp før du har i curry og soyasaus. Vent til et minutts tid før servering med å ha i de tynne grønnsaks-strimlene. De skal være sprø.

  4. Legg glassnudler i kaldt vann i 10 minutter og ha dem i kokende vann i ca. 30 sekunder. Da er de ferdige.

  5. Rør til slutt inn kokte glassnudler og limesaft. Om du har kjøpt økologisk lime kan du også røre inn litt raspet skall.

Servéres umiddelbart, dryss over frisk koriander og bønnespirer.
Ha for eksempel disse nanbrødene til.
Curry er enkelt å lage selv, se oppskrift her.

Bon appétit!

Oppskrift på Thailandsk grønnsaksuppe ble publisert 26. januar 2017 av i kategorien / og ble sist oppdatert 9. november 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Thailandsk grønnsaksuppe passer utmerket som / i et /// kosthold.