Heit linsesuppe
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Heit linsesuppe

Suppe er godt og varmende på kjølige høstdager. Linser er rike på protein og fiber og bør dukke opp på middagsbordet ofte. Server heit linsesuppe ute på verandaen med tepper og varme gensere. Med den kremede kokosmelken og det sterke krydderet får du et glimt av India!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Heit linsesuppe

  1. Varm rapsolje i en romslig kjele. Ha i hakket løk, finhakket hvitløk (fjern spiren inne i feddet - om det er en) og finhakket chili. La det surre til løken er blank. Ha så i litt store biter av vårløken, men spar litt av det grønne til pynt. La det surre litt til før du rører inn krydderet (det er enkelt å blande garam masala selv - se under). Ha i litt mer olje om det trengs mer fuktighet. Ha i litt salt også.

  2. Hell tomatene, vann og kokosmelk over i kjelen og rør rundt. La det koke opp før du har i linsene. Juster med mer vann om du synes den blir for tykk. La det småkoke i 15-20 minutter til linsene er myke.

  3. Smak til med salt og limesaft.
    Pynt med brokkolispirer, finsnittet vårløk og koriander.

Serveres alene, med ris eller nystekte nanbrød.

Garam Masala:  kanel, muskat, chilipepper, svart pepper, kardemomme, nellik, spisskummin, koriander

Kokkens kommentar

Kan helles på termos og tas med på tur. Den er også veldig god med rosenkål i. Del dem i to og ha dem i mot slutten av koketiden.
Bon appétit!

Oppskrift på Heit linsesuppe ble publisert 17. september 2014 av i kategorien og ble sist oppdatert 9. november 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Heit linsesuppe passer utmerket som i et kosthold.