Blomkålpizza med steinsopp
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Blomkålpizza med steinsopp

Blomkål som pizzabunn funker utrolig bra! En litt sunnere og veldig smakfull helgekos. Med steinsopp blir den jo veldig god, men annen sopp fungerer også.

Ingredienser

Blomkålbunn

Porsjoner

Slik lager du Blomkålpizza med steinsopp

  1. Damp blomkålen i buketter til den er al dente. Kjør den i en kjøkkenmaskin eller hakk den opp fint. Bland inn resten av ingrediensene og trykk den ut over et stekebrett med bakepapir. Stek på 185°C i 10 minutter.

  2. Kok poteter i tynne skiver.

  3. Når bunnen er ferdig forstekt har du litt olivenolje over, revet ost, potetskiver, sopp i tynne skiver, fennikelfrø (kan støtes litt i en morter så blir smaken sterkere), fersk rosmarin, salt og pepper og litt parmesan på toppen. Du finner veganske typer, men du kan også bruke en annen ost om du foretrekker det.

  4. Stek på 180°C til osten er gratinert, ca. 15 minutter. Før servering har du på friske spinatblader, fersk rosmarin, et dryss oregano og litt olivenolje.

Ekstra pynt: Rødløk skåret tynt i ringer. Ser pent ut også er det godt i tillegg!

Bon appétit!

Oppskrift på Blomkålpizza med steinsopp ble publisert 17. desember 2020 av i kategorien og ble sist oppdatert 13. januar 2021. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Blomkålpizza med steinsopp passer utmerket som i et / kosthold.