Påskens store vegetarpølse-test

Påskens store vegetarpølse-test

Nøkkelord: , 16. april 2019 | Kine Kronkvist
Påske er for mange sol og skiføre på fjellet, og da er det ekstra koselig å fyre opp bål, spikke seg et spyd og grille pølser! Vi tok med oss fire ulike vegetarpølser på tur, og sammen med et lite smakspanel har vi testet oss frem til hvilke pølser som smaker best og egner seg på tur. Vi valgte pølser som er lette å få tak i hos vanlige dagligvarebutikker.

Vårt panel bestod av to voksne vegetarianere, tre voksne altetere og to altetende barn. Tre kvinner og fire menn. Så her er det muligheter for mange ulike preferanser!

Test av vegetarpølse fra Helsans Kök: Soya Chorizo

1. Soya Chorizo fra Helsans Kök

Flere var enige om at pølsa hadde en god kryddersmak. Keth synes den var saftig, mens Gustav synes den var litt melen og tørr, men god på smak. Stein mente den var litt for mye krydra og litt for sterk. Den var ganske fast i konsistensen og funket greit på pølsepinne. Det beste var pølsepinne med to spisse ender. Størrelse og format var bra.

Test av vegetarpølse fra Coop: Vegetardag

2. Coop Vegetardag pølser, ost og chili

Denne pølsa lurte nesten panelet til å tro det var kommet en vanlig pølse inn i testen, kanskje kyllingpølse? Men neida, pølsa er laget av eggprotein og helt vegetarisk. Pølsa høster kun lovord som god på smak, saftig, ordentlig pølse-følelse, riktig format og bra munnfølelse. Den sitter godt på pølsepinnen og får en god og sprø utside når den stekes. Olav på 2 år åt en hel pølse og det betyr toppscore fra den kanten!

Test av vegetarpølse fra Linda McCartney: rødløk og rosmarin-pølser

3. Linda McCartney rødløk og rosmarin-pølser

Disse pølsene er kun halve størrelsen av vanlige pølser vi er vant med, og de er kanskje ment som smårett-pølser eller til middag. De er laget av soya og rødløk og kan også spises av veganere.
Formatet gjorde seg ikke helt på pølsepinne og bål, men på primus funker den ganske bra. De fleste synes smaken var veldig god og kunne tydelig kjenne smaken av rødløk. Det trekker ned at den ikke har rett format for å passe i lompa og at den ikke har nok pølsefaktor hverken i smaken eller i formen. Bra smak, dårlig format og pølsefaktor.

Test av vegetarpølse fra Anamma: Vegokorv

4. Anamma Vegokorv

Pølsene fra Anamma er veganske og glutenfrie.
En åpenbar minus med disse pølsene er at de ikke har tålt turen i sekken; når vi åpner pakka er halvparten most. Vi fisker frem noen intakte biter, men de er også vanskelige å få til å sitte på pølsepinnen. Litt dårlig score på tur-vennlighet her altså. Men vi får stekt dem på primus. Panelet melder om god lukt, men lite smak, kjedelig, men ok, og Merete mener den er et proteinalibi og ikke tilbyr noe pølsesmak. Gustav var litt mer positiv og synes den var god. Den har en grei konsistens når den først blir stekt og størrelse og format er bra.

Test av vegetarpølser på bål

Hvilken pølse var best?

Alle likte Coop Vegetardagpølsene og fire av fem hadde den som beste pølse. En hadde Soya Chorizo som favoritt. Dårligst ut kom Anamma med Linda McCartney rett over. Så skal du grille pølser på bål; sats på Coop Vegetardag sine pølser med ost og chili! Har du primus eller grillrist så kan Helsans Köks Soya Chorizo også gjøre susen.

Ta med noen små beholdere med ulikt tilbehør til pølsa. Litt potetsalat er en klassiker, men hva med en frisk mangosalat? Det blir kjempegodt! Det finnes også mange ekstra gode sennep og ketchup i butikkene nå, se etter en ny type du ikke har prøvd før. Rå løk, sprø løk og lomper må selvsagt også med.

God tur!

Husk å fyre bål med forsiktighet! Fyr opp i åpent lende, på snø eller fjell og slukk alltid godt med vann etterpå. Savner du noen vegetarpølser i testen? Tips oss, så tar vi de med i neste runde.

Vegetarpølser blir grilletHer noteres ivrig smakspanelets meninger!

Tilbakemeldinger

Lenker