Surdeigsboller
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Surdeigsboller

Man kan saktens lage søtbakst av surdeig. Denne grunndeigen kan du bruke til alle slags boller. Vi har laget en nøtteblanding med kardemomme og sitron, men lag gjerne vanlige rosinboller eller kanelsnurrer. Husk at du med surdeig må lage deigen dagen før du skal bake ut bollene.

Ingredienser

Bolledeig
Nøttestrø

Porsjoner

Slik lager du Surdeigsboller

  1. Mat surdeigen minst fem timer før du skal sette deigen. Når surdeigen har hevet med fine bobler har du 50 gram surdeig i en bolle.

  2. Smelt smør og bland inn melken, da skal temperaturen bli ganske lunken, men la den allikevel avkjøles litt slik at det ikke blir for varmt for surdeigen.

  3. Bland væsken med surdeigen og bland så inn det tørre. Mengden mel varierer litt så ikke ha i alt med en gang, se an deigen. Elt deigen i 15 minutter.

  4. Ha et fuktig klede over bollen og sett den til heving på kjøkkenbenken i 8-10 timer. Sett f. eks deigen på kvelden og la den stå over natten.

  5. Når deigen er ferdig hevet ha den ut på benken og elt den lett sammen. Kjevle den så ut til en firkant.

  6. Ha på smør, sukker og kardemomme og rull deigen sammen som du gjør med kanelsnurrer. Skjær rullen i skiver og strø over nøtteblandingen. La det heve under et klede i 30-45 minutter.

  7. Stek på 200°C i ca. 15 minutter.

Bon appétit!

Oppskrift på Surdeigsboller ble publisert 31. januar 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 31. januar 2019. Dette er en med blant annet , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Surdeigsboller passer utmerket som i et kosthold.