Kine Kronkvist
Bilde: Kine Kronkvist er en av initiativtakerne bak Vegetarmat.org og sidens redaktør.
Foto: Stein Hofve

Kine Kronkvist, Redaktør

Kine er lidenskapelig opptatt av gode råvarer og liker godt å eksperimenter med ulike smakskombinasjoner på kjøkkenet. Hun er en av initiativtakerne bak Vegetarmat.org og sidens redaktør.

Spiser: Vegetarisk
Handler: Helst økologisk
Liker: Poteter i alle former
Liker ikke: Dårlige råvarer og dårlig utvalg
Leser: Kokebøker fra perm til perm
Er flink til: Å kutte løk
Er dårlig på: Pirkearbeid

_

Gresk briam

Kines kommentar «Briam lager seg selv i ovnen mens du kan holde på med noe helt annet! Den er derfor enkel å planlegge om du får gjester. Lag den i god tid så kan den bare varmes litt når gjestene kommer. Denne retten er mindre kjent enn sin franske bror ratatouille, men minst like god. Den serveres med sesongens ferske grønnsaker i Hellas, så ingrediensene kan varieres etter det du måtte ha for hånden. »

Vis oppskrift på Gresk briam

Brokkolisuppe

Kines kommentar «Vi lager ofte denne middagen på travle dager. Da får vi et godt måltid som er laget fra bunnen av og har få ingredienser du trenger å forberede. Det er ekstra morsomt at det er en av våre lesere som har sendt den inn til oss og at den er basert på en av Ingrid Espelid Hovig sine oppskrifter. Antakelig den oppskriften vi bruker mest!»

Vis oppskrift på Brokkolisuppe

Mangosyltetøy med pepper

Kines kommentar «Dette syltetøyet jobbet jeg med å gjennskape etter å ha fått det servert på croissanter på Zanzibar coffe house. Syltetøy har aldri vært særlig populært hos meg, de du kjøper i butikken smaker lite bær, er kjedelige kombinasjoner - om kombinert i det hele tatt og er alt for søte. Dette syltetøyet fikk meg til å begynne å lage det selv. Og denne er min absolutte favoritt. Ikke vær redd for pepperet - det blir helt fantastisk godt!»

Vis oppskrift på Mangosyltetøy med pepper

Sjokoladericotta

Kines kommentar «Denne desserten er så fantastisk god og så lett og rask å slenge sammen at jeg nesten lager den litt for ofte noen ganger! Den er utrolig kjekk å lage om man har gjester fordi den er så rask og enkel! »

Vis oppskrift på Sjokoladericotta

Bønnepostei

Kines kommentar «Dette er mitt favorittpålegg som jeg sverger til i helger og høytider. Med nybakt brød og agurk slår ikke denne feil! »

Vis oppskrift på Bønnepostei

Tofu-bacalao

Kines kommentar «Bacalao kan ikke gå galt! Det blir alltid godt, det er lett å lage til mange og er en perfekt selskapsmiddag - en av våre favoritter! »

Vis oppskrift på Tofu-bacalao