Pai med jordbær og mascarpone
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Pai med jordbær og mascarpone

Mascarpone og jordbær er en uslåelig kombinasjon som smaker av sommer. Dekk bordet i hagen, inviter venner og server ren sommerglede! Lag et enkelt paiskall og fyll det opp med osteblanding og bær - enklere blir det ikke!

Ingredienser

Paibunn
Fyll

Porsjoner

Slik lager du Pai med jordbær og mascarpone

  1. Begynn med å lage paibunnen. Romtemperer smør og smuldre det godt inn i mel blandet med salt og melis. Bruk fingertuppene. Ha så i kaldt vann og samle det til en deig. La den avkjøle i kjøleskapet til den er kald og kan kjevles. Sett ovnen på 200°C.

  2. Bruk et melet underlag og kjevle den ut til et rundt, flatt stykke, litt større enn paiformen. Snu den noen ganger underveis så den ikke fester seg. Ha den så over i paiformen og trykk den til slik at dekker formen og bretter seg opp langs kantene. Prikk den med en gaffel og stek den på 200°C i ca 15-20 min.

  3. Pisk rømme og mascarpone sammen og ha i vaniljestang, saft fra limen og litt revet limeskall (kjøp økologisk lime når du skal bruke skallet) og melis. Skyll bærene godt og la de tørke før du bruker dem. Skjær dem i skiver.

  4. Fordel kremen over paibunnen og legg jordbærskivene på toppen. Pynt med et dryss melis og litt mynte eller sitronmelisse.

Bon appétit!

Oppskrift på Pai med jordbær og mascarpone ble publisert 16. mai 2014 av i kategorien / og ble sist oppdatert 18. mars 2017. Dette er en / med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Pai med jordbær og mascarpone passer utmerket som / i et kosthold.