Pepperkaker
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Pepperkaker

Pepperkaker har vært i Norge helt siden 1600-tallet, men oppskriften stammer fra midt-østen. De krydrede kakene er nå blitt en selvfølge i førjulstiden. Aller morsomst er pyntinga! Kjøp inn hva du måtte like av smågodt og kakepynt - Vi har brukt sjokoladelinser fra smågodthylla.

Ingredienser

Pynt

Porsjoner

Slik lager du Pepperkaker

 1. Smelt sirup, smør, kokosolje og sukker i en kjele på svak varme. Sukkeret skal være løst opp før den er ferdig. Rør jevnlig.
  Avkjøl blandingen og rør så inn fløten. Ha det over i en bakebolle.

 2. Bland sammen nesten alt melet, bakepulver og krydder. Sikt melblandingen og vend det inn i sirupsblandingen.
  Rør det sammen til en deig. Dryss over det resterende melet og sett i kjøleskap over natten.

 3. Neste dag elter du deigen smidig. Bruk mel på underlaget ditt. Kjevle kun halve deigen av gangen ut til en tynn leiv.
  Sett ovnen på 175°C

 4. Trykk så ut figurer og legg det på et stekebrett med bakepapir. Stekes i ca. 12 minutter, men følg med - når de har en gyllen farge er de ferdige.

 5. Bland melis med eggehvite og ha det i en plastpose. Klipp et lite hull på tuppen og dekorer i vei! Pynt med nonstop eller store linser fra smågodt-hylla.

Vi har laget sjablonger i papp og skar rundt (iPad funker skikkelig bra som lysbord til å overføre figurer med). Vi valgte Totoro og en elefant.

Oppbevares i en tett boks.

Bon appétit!

Tilbakemeldinger

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, så legg gjerne igjen dine erfaringer med oppskriften på Pepperkaker her.

Oppskrift på Pepperkaker ble publisert 5. desember 2013 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Pepperkaker passer utmerket som i et kosthold.