Pepperkaker
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Pepperkaker

Pepperkaker har vært i Norge helt siden 1600-tallet, men oppskriften stammer fra midt-østen. De krydrede kakene er nå blitt en selvfølge i førjulstiden. Aller morsomst er pyntinga! Kjøp inn hva du måtte like av smågodt og kakepynt - Vi har brukt sjokoladelinser fra smågodthylla.

Ingredienser

Pynt

Porsjoner

Slik lager du Pepperkaker

 1. Smelt sirup, smør, kokosolje og sukker i en kjele på svak varme. Sukkeret skal være løst opp før den er ferdig. Rør jevnlig.
  Avkjøl blandingen og rør så inn fløten. Ha det over i en bakebolle.

 2. Bland sammen nesten alt melet, bakepulver og krydder. Sikt melblandingen og vend det inn i sirupsblandingen.
  Rør det sammen til en deig. Dryss over det resterende melet og sett i kjøleskap over natten.

 3. Neste dag elter du deigen smidig. Bruk mel på underlaget ditt. Kjevle kun halve deigen av gangen ut til en tynn leiv.
  Sett ovnen på 175°C

 4. Trykk så ut figurer og legg det på et stekebrett med bakepapir. Stekes i ca. 12 minutter, men følg med - når de har en gyllen farge er de ferdige.

 5. Bland melis med eggehvite og ha det i en plastpose. Klipp et lite hull på tuppen og dekorer i vei! Pynt med nonstop eller store linser fra smågodt-hylla.

Vi har laget sjablonger i papp og skar rundt (iPad funker skikkelig bra som lysbord til å overføre figurer med). Vi valgte Totoro og en elefant.

Oppbevares i en tett boks.

Bon appétit!

Oppskrift på Pepperkaker ble publisert 5. desember 2013 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Pepperkaker passer utmerket som i et kosthold.