Fermenterte plommer
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Fermenterte plommer

Tenk deg plommer med kullsyre i. Ja, det føles som å spise "plommebrus" når man knasker i seg disse herlige, fermenterte godbitene. Også er det alle disse fine melkesyrebakteriene som er så gode for helsa vår da. De er jo den store bonusen.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Fermenterte plommer

Har du plukket og vasket plommer? Da kan du sette i gang med å lage saltlake.

  1. Kok opp en liter vann. Rør inn 20 gram salt. Da får du en 2% saltlake. La dette avkjøles til romtemperatur.

  2. Kok opp vann og hell i glassene du vil bruke. Hell ut. Slik blir de helt rene, og det er viktig når man sylter eller fermenterer. Fyll et stort, eller flere små glass med plommer og hell over saltlaken til det er ca. 2. cm luft igjen til lokket. Mengden plommer angitt i oppskrifter er ca. anslått mengde. Tilpass mengden til ditt glass.

  3. Sett på lokket og sett i romtemperatur på et mørkt sted. La det stå i minst en uke, men gjerne lenger om du vil ha de litt mer fermentert. Lett på lokket annenhver dag for å lette litt på trykket.

  4. Når du er fornøyd med graden av fermentering, det kan du for eksempel bare smake deg fram til underveis, setter du den i kjøleskapet. Da stopper prosessen.

Spises som de er, på yoghurt, med krem, is eller til ost og kjeks. Supergodt!

Kokkens kommentar

Vi har hatt i ingefær og rosmarin i glassene, men vi fikk ærlig talt mest smak av plomme allikevel. Prøv deg gjerne frem med ulike tilsetninger og se om du finner en favoritt.
Bon appétit!

Oppskrift på Fermenterte plommer ble publisert 7. oktober 2019 av i kategorien / og ble sist oppdatert 7. oktober 2019. Dette er en med blant annet , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Fermenterte plommer passer utmerket som / i et //// kosthold.