Multesorbet med karamell og krem
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Multesorbet med karamell og krem

Multer og karamell passer utmerket godt i lag. Denne desserten vil være en perfekt avslutning på julemiddagen, men er vel så god en varm sommerdag!

Ingredienser

Sorbét
Karamell
Krem

Porsjoner

Slik lager du Multesorbet med karamell og krem

  1. Denne bør enten lages tidlig på dagen eller dagen før du skal servere den, slik at den rekker å fryse.Kok multene sammen med sukker til det er helt mykt og falt sammen, ca. 20 minutter.

  2. Sil bærene slik at det blir en fin, oransje puré eller tykk saft. Bland det så med saft fra sitronen og melis, smak det til med ønsket mengde.
    Hell det over i en boks og frys det. Om du heller det i en stor boks slik at det ikke blir så tykt lag fryser det fortere.

  3. Ha ingrediensene til karamell, bortsett fra saltet, i en kjele og smelt det på middels varme. Rør hele tiden. Det er ferdig når sukkeret er helt løst opp, det tar 5-7 minutter. Rør inn salt og la den avkjøles.

  4. Sorbéen må tas ut av fryseren litt før den serveres slik at den mykner litt.

  5. Pisk krem av fløte, sukker og vanilje. Husk å ikke piske kremen for mye, den skal være løs og fløyelsmyk, ikke grøtete.

Bruk en is-skje til å lage fine iskuler og server med krem og karamellsaus.

Kokkens kommentar

Veganere: Sorbeten er i seg selv vegansk. Kremen kan lages av soyafløte og karamellen kan enten droppes eller finn et vegansk alternativ. Har du bakt krumkaker til jul er det ingenting i veien for å servere det ved siden.
Bon appétit!

Oppskrift på Multesorbet med karamell og krem ble publisert 2. desember 2016 av i kategorien / og ble sist oppdatert 8. september 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Multesorbet med karamell og krem passer utmerket som / i et // kosthold.