Alternativ til plast – Bee’s wrap
Foto: Stein / Vegetarmat.org
Alternativ til plast – Bee’s wrap: Bee's wrap er et fullverdig alternativ til plastfolie.

Alternativ til plast – Bee’s wrap

Nøkkelord: , , 9. juli 2014 | Stein Hofve
Vi prøver å bruke mindre plast i hverdagen – for miljøet sin skyld og for å unngå stoffene plasten kan overføre til maten vi spiser. Plastfolie er noe jeg har sett på som nesten uunnværlig og vanskelig å erstatte, men vi har kommet over noe som faktisk fungerer meget godt!

Bee’s wrap er et kjemikaliefritt alternativ til plastfolie som du kan dekke skåler og boller med mat, deig eller røre i, pakke inn brød, ost og grønnsaker eller nistepakka. De kan ikke brukes til kjøtt, men det er jo ikke et problem for oss (;

Arkene er laget av tynn bomullstekstil som er satt inn med bivoks, jojobaolje og treharpiks. Dette gir dem den mest delikate og innbydende, men allikevel subtile duft!
For å feste arkene rundt en bolle eller rundt den maten du ønsker, bruker du kun varmen fra hendene dine slik at arkene kleber seg sammen. Det er enkelt og raskt. De vaskes enkelt i kjølig vann og evt. med mild såpe. De kan altså gjenbrukes – og det er jo supert!

Den fungerer såpass godt at vi har faset plastfolie helt ut av skuffer og skap. Vi fikk størrelsene extra large, large, medium og small. Og det holder virkelig lenge og dekker det meste. Vi har nå prøvd dem til endel ulike formål. De er litt stive i starten, men mykner fort om de blir brukt – da blir de enda enklere å forme rundt boller, bokser, skåler og mat.

Om du ønsker å kutte ned på plastforbruket ditt så er dette et meget godt alternativ. Det kan kanskje virke litt dyrt for noen få ark, men siden de kan vaskes og brukes om og om igjen sparer du fort inn kostnaden – og miljøet. Bivoks og jojoba er antibaktrielle og hjelper maten med å  holde seg frisk. Dette er et overraskende godt produkt som fungerer utmerket. Det er nesten rart det ikke har dukket opp før. Vi liker det!

Les mer på om Bee’s wrap på beeswrap.com eller besøk den norske distributøren, Agent M, sin nettbutikk.

Tilbakemeldinger

Lenker