Økologisk Sverige-handel
Foto: Stein / Vegetarmat.org
Økologisk Sverige-handel: Mange svenske matbutikker har et bredt utvalg økologiske varer til overkommelige priser.

Økologisk Sverige-handel

Nøkkelord: 12. februar 2016 | Stein Hofve
Vi innrømmer det gjerne, vi har vært på Harry-tur til Sverige! Norge er ofte lillebror flokken, bak Sverige og Danmark. Det gjelder i alle fall på utvalg av økologiske varer. Det blir bedre og bedre, men vi er fortsatt langt unna søta bror over grensa. Etter litt om og men fant vi en polett, slik at vi kunne løse ut en handlevogn - klare for å laste den med alle slags kostelige varer. Økologiske altså!

For eksempel så er det litt vanskelig å finne økologisk makaroni der vi bor. Så det kjøpte vi et par store «family size» pakker av. Man kan få refill-pakker med økologisk agavesirup, flasker med sitronsaft, melis, knekkebrød, vaniljepulver, speltflak, soyasaus og til og med økologisk sprøstekt løk! Alt dette i bare en butikk! Når vi handler hjemme må vi gjerne innom tre ulike butikker fordi de ulike kjedene ofte har hver sine varer med økologisk merke.

Det økologiske utvalget er mye større enn her hjemme, til og med frossen-disken har økologiske alternativer av bær, erter, spinat, asparges og mere til. Det kjennes litt frustrerende at en kjede som Coop – som også finnes i Norge har et hav av fantastiske økologiske varer i Sverige, ikke tilbyr det samme på det norske markedet.

Det er også mange vegetariske ferdigprodukter å få tak i, som burgere, farse-deig, middagsboller av linser, falafel og mere til en rimelig penge.

Så vi fylte kurven full av frossenvarer, tørrvarer, bokser og glass med herlig økologisk innhold. Aldri har vi fyll opp en hel handlekurv! Det ble vel nesten en kilo sjokolade også, så mange ulike smaker økologisk sjokolade måtte testes syntes vi!

Vel hjemme ble det et velfylt spiskammers og litt problemer med å få plass til alt, men lykkelige kokker på kjøkkenet i lang tid.

Økologisk Sverigehandel er absolutt å anbefale en gang i ny og ne, men vi håper da inderlig på et bedret utvalg her hjemme. Derfor må vi fortsette å kjøpe de varene vi har økologisk her. For det er vår beste måte å vise hvilke varer vi ønsker i butikkene.

 

Tilbakemeldinger

Lenker