Vår favorittfrokost er havregrøt med masse deilig frukt, bær og nøtter. I utgangspunktet har vi det på fordi det er godt, men det er ikke helt tilfeldig valgt allikevel.
Som vegetarianer bør man sørge for å få i seg de næringsstoffer som man ikke får i seg via kjøtt, fisk og evt. melkeprodukter og egg. Vet du for eksempel at valnøtter er en bra kilde til omega 3 om du ikke spiser fisk? Vi har satt sammen vår frokost slik at vi får i oss masse av det kroppen blir glad for – godt er det faktisk også!
Havregryn
Havregryn inneholder masse fiber og litt protein i tillegg til en rekke andre vitaminer og mineraler, bl. a jern. Havregrynene gir deg en meget høy metthetsfølelse, kroppen bruker nemlig laaang tid på å fordøye karbohydratene i havregryn, og da påvirker det også blodsukkeret minimalt. Har du cøliaki kan du spise havre og har du diabetes har det en positiv effekt.
Kli
Havregrøten er tilsatt litt kli som er det ytre skallet til korn. Det gjør grøten enda rikere på fiber og protein.
Soyamelk
Soyaproteinet ser ut til å redusere skadelig fett som kan hope seg opp i leveren. Noen soyamelk-typer er også tilsatt B-12, et vitamin vegetarianere og spesielt veganere bør være obs på. Historien viser likevel at hvem som helst kan komme i manko.
Banan
Gjør det hele litt søtere og er en veldig god smak sammen med havregrøten. Den er også rik på fiber og gir masse energi!
Blåbær
Blåbær er som kjent stappfull av antioksidanter som hjelper kroppen å hindre kreft og hjerte- og karsykdommer. Antioksidanter skal også hindre aldring og skjerpe hukommelsen.
Nøtter
Finhakk litt nøtter og strø over. Da får du i deg proteiner og antioksidanter. Valnøtter er en god kilde til omega 3 og skal visstnok bidra til å redusere stress.
Kanel
Kanel gir en god smak og skal ha en gunstig effekt på kolestrol og farlig fett i blodårene. Det inneholder antioksidanter, er antiseptisk og består av virus-, bakterie- og sopphemmende stoffer. Men ikke overdriv – for større menger kan være skadelig for leveren, om du ikke har fått tak i ekte Ceylon-kanel da, den finner du ofte på helsekosten.