Havregrøt – næringsrik vinner på frokostbordet!

Havregrøt – næringsrik vinner på frokostbordet!

Nøkkelord: , , 31. januar 2013 | Kine Kronkvist
Vår favorittfrokost er havregrøt med masse deilig frukt, bær og nøtter. I utgangspunktet har vi det på fordi det er godt, men det er ikke helt tilfeldig valgt allikevel.

Som vegetarianer bør man sørge for å få i seg de næringsstoffer som man ikke får i seg via kjøtt, fisk og evt. melkeprodukter og egg. Vet du for eksempel at valnøtter er en bra kilde til omega 3 om du ikke spiser fisk? Vi har satt sammen vår frokost slik at vi får i oss masse av det kroppen blir glad for – godt er det faktisk også!

Havregryn

  • Havregryn inneholder masse fiber og litt protein i tillegg til en rekke andre vitaminer og mineraler, bl. a jern. Havregrynene gir deg en meget høy metthetsfølelse, kroppen bruker nemlig laaang tid på å fordøye  karbohydratene i havregryn, og da påvirker det også blodsukkeret minimalt.  Har du cøliaki kan du spise havre og har du diabetes har det en positiv effekt.

Kli

  • Havregrøten er tilsatt litt kli som er det ytre skallet til korn. Det gjør grøten enda rikere på fiber og protein.

Soyamelk

  • Soyaproteinet ser ut til å redusere skadelig fett som kan hope seg opp i leveren. Noen soyamelk-typer er også tilsatt B-12, et vitamin vegetarianere og spesielt veganere bør være obs på. Historien viser likevel at hvem som helst kan komme i manko.

Banan

  • Gjør det hele litt søtere og er en veldig god smak sammen med havregrøten. Den er også rik på fiber og gir masse energi!

Blåbær

  • Blåbær er som kjent stappfull av antioksidanter som hjelper kroppen å hindre kreft og hjerte- og karsykdommer. Antioksidanter skal også hindre aldring og skjerpe hukommelsen.

Nøtter

  • Finhakk litt nøtter og strø over. Da får du i deg proteiner og antioksidanter. Valnøtter er en god kilde til omega 3 og skal visstnok bidra til å redusere stress.

Kanel

  • Kanel gir en god smak og skal ha en gunstig effekt på kolestrol og farlig fett i blodårene. Det inneholder antioksidanter, er antiseptisk og består av virus-, bakterie- og sopphemmende stoffer. Men ikke overdriv – for større menger kan være skadelig for leveren, om du ikke har fått tak i ekte Ceylon-kanel da, den finner du ofte på helsekosten.

En super start på dagen med andre ord!

Her finner du oppskriften.

Tilbakemeldinger

Lenker