Inspirerende matbøker: The Forest Feast
Foto: Utgiver
Inspirerende matbøker: The Forest Feast: En annerledes og pent designet kokebok som inspirerer til mateksperimenter på kjøkkenet.

Inspirerende matbøker: The Forest Feast

Nøkkelord: , 5. februar 2015 | Kine Kronkvist
The Forest Feast skrevet av Erin Gleeson er en bok som er full av oppskrifter skal være enkle, raske og gode om du venter gjester. Og alle oppskriftene er vegetariske. Gled deg til en fest av farger og flotte bilder til inspirasjon!

Gleeson var i flere år matfotograf i New York, men forlot byen og jobben til fordel for et liv på landet, eller i skogen. Her fikk hun inspirasjon og tid til å lage sin egen bok. Hun har selv tatt bildene og malt noen av tekstene og bakgrunnene med vannfarger. Det er en flott bok med masse farger og som inspirerer med sin maksimalistiske stil. Men det viktigste er jo oppskriftene og om boken inspirerer deg til å finne på egne versjoner og oppskrifter.

The Forest Feast, kokebok

Når jeg åpnet den kunne jeg nesten ikke vente med å lage den ene etter den andre oppskriften. Og jeg har etterhvert prøvd ganske mange av dem, alle med hell og til gjentakelse. Måten hun arrangerer og kutter opp maten på har også inspirert meg til å tenke litt annerledes når jeg arrangerer en rett – hun tenker mye på estetikk, men samtidig på spisekomfort – om man kan kalle det det. Oppskriftene er enkle å forstå da hun visuelt viser frem det du skal bruke og hvordan du skal kutte det. Det er altså mye beskrivelse av oppskriftene i bildene hennes og hun trenger derfor mindre tekst. Det er faktisk en veldig deilig og mindre anstrengende måte å bruke en oppskrift på. Det er så uendelig mye lettere å kopiere noe du ser på et bilde, enn å tolke en beskrivelse av det samme.

The Forest Feast, kokebok oppslag

Rettene i boken hennes er stort sett enkle, små retter som kan være fine å servere flere av i et selskap – bruke som tilbehør til annen middag, eller kun som enkle lunsjer. Det er også drink-oppskrifter i boken – alt som trengs til et vellykket selskap.

Jeg bruker boken ofte og flere av oppskriftene er fast på vårt repertoir.  Den er på engelsk – jeg tror ikke den finnes oversatt til norsk, men den er veldig enkel å forstå. Oppskriftene er delt opp i appetizers, cocktails, salads, vegetable dishes og sweets. Anbefales  på det sterkeste!
Les mer om boken her og kjøp den her.

Mine favoritter fra boken:

  • Polenta portobellos
  • Butternut Caprese
  • Chocolate ricotta mousse cups
  • Bay potatoes
  • Guacamole – deviled eggs
  • Honey-pepper fresh figs

Tilbakemeldinger