Fem matfilmer du må se!
Foto: Produsenten
Fem matfilmer du må se!: Friske grønnsaker rett fra torvhandleren. Fra filmen The Lunchbox.

Fem matfilmer du må se!

Nøkkelord: , , 16. november 2014 | Kine Kronkvist
Det er mange måter å få god inspirasjon til matlaging på. For eksempel bøker, blogger, nettsider, magasiner, råvarer, bilder og film! Vi har valgt ut de beste eller mest inspirerende matfilmene vi har sett og laget en topp fem-liste.

1. Julie og Julia

julie-and-julia_vegetarmat-org
Meryl Streep er en av mine favorittskuespillere og hun gjør virkelig en god og morsom rolle som den kjente amerikanske tv-kokken Julia Child. Den handler om en ung kvinne som bestemmer seg for å lage alle oppskriftene i kokeboken til Julia Child, kronologisk og en hver dag! Og hun skal blogge om det! Vi følger henne gjennom frustrasjon, glede, slit og suksess – alt man gjerne går igjennom når man lager mat. Vi får også et fint innblikk i Julia Child sitt liv. Den er absoultt verdt å se. (2009).
Les mer om Julie og Julia

2. Ratatouille

ratatouille-movie_vegetarmat-org
Ratatouille er en animert film om en rotte(!) som viser seg å være en mesterkokk. Og signaturretten i filmen er som du allerede har gjettet den franske klassiske retten Ratatouille. Dette er en familiefilm som er innom utfordringer som å overvinne fordommer, families forventninger og seg selv. Maten er en stor del av filmen og jeg hadde faktisk lyst til å lage mat etter å ha sett den til tross for at det er en animert film. Om du ikke har sett denne så bør du se den. Uansett om du vil bli inspirert på matfronten eller ikke, og det er helt ok å se den selv om du er voksen! (Pixar, 2007).
Les mer om Ratatouille

3. Chef

chef-movie_vegetarmat-org
Chef handler om en suksesfull kokk i USA som sliter litt med motivasjon, familielivet og da spesielt å ta seg tid til sin sønn. Han bestemmer seg for å gå til innkjøp av en matvogn og tar med seg sønnen på turné gjennom USA. (2014).
Les mer om Chef

4. The Lunchbox

the-lunchbox_vegetarmat-org
En film om en feillevert lunsjboks i Mumbai er mye morsommere, søtere, finere og dypere enn man skulle tro. Se den – jeg ble glad, forundret, ivrig, lattermild, litt trist, overrasket og fikk lyst på en lik lunsjboks etter å ha sett denne. Og veldig lyst på indisk mat! (2013).
Les mer om The Lunchbox

5. The hundred-foot journey

en-trettimeters-reise_vegetarmat-org
Lasse Hallström har regisert denne feel-good filmen som spiller på motsetningene mellom det kontrollerte, subtile og tilbakeholdne franske i møte med det overdådige, kraftfulle, fargerike og støyende indiske. Både kulturen, maten og menneskene møtes i en liten fransk landsby når en indisk familie får biltrøbbel på reise gjennom Frankrike. Dette er som sagt feel-good! Det er konflikt, det er kjærlighet og det er masse mat! Når du først er i gang med Lasse Hallströms filmer – se også Sjokolade (fra 2000) med Juliette Binoche og Johnny Depp. Du FÅR lyst på sjokolade! (2014).
Les mer om The hundred-foot journey

Tilbakemeldinger

Lenker