Linsepostei
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Linsepostei

Linsepostei er et kjempegodt pålegg som er veldig enkelt å lage. Det smaker ekstra godt på hjemmelaget knekkebrød med sylteagurk eller på nystekte rundstykker!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Linsepostei

  1. Legg linsene i bløt i minst 1 time.

  2. Stek løk i litt olje til den er blank og myk i en romslig kjele.

  3. Hell vannet av linsene og skyll godt. Ha linsene over i kjelen med løken. Dekk linsene med grønnsakskraften, ca. 4-5 dl. Du kan også bruke vann og røre inn en buljongterning. La det koke til linsene er helt møre.

  4. Mos det med en potetmoser til en fin røre. Tilsett så ett egg av gangen, rør inn krydder og smak til med salt og pepper. Finhakk persille og rør det inn til slutt sammen med sitronsaften.

  5. Hell røra over i en smurt brødform. Sett brødformen i en dyp langpanne med vann i. Den skal stekes i ovnen i ca. 50 minutter på 200°C.
    Ha over folie om den blir veldig stekt på toppen.

  6. La den avkjøles godt før du velter den ut av formen. Del den opp i passelige stykker, ha et stykke i kjøleskapet og frys resten. Tines i kjøleskapet etter behov.

Bon appétit!

Oppskrift på Linsepostei ble publisert 23. januar 2014 av i kategorien / og ble sist oppdatert 18. mars 2017. Dette er en med blant annet , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Linsepostei passer utmerket som / i et kosthold.