Sylta beter
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Sylta beter

Sylta beter er så mye bedre hjemmelaget enn de du kjøper på butikken! De kan brukes som tilbehør til middag, i salater, på brødskive og til og med som kakepynt! Den gule har vi laget som en søtere variant smaksatt med vanilje. De er kjempegode å ha på for eksempel gulrotkake. Dekorativt er det også! Alle betene er gode i salat og som tilbehør til ulike retter, litt på samme måte som tyttebær.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Sylta beter

  1. Finn frem egnede glass med tette lokk og rengjør dem nøye. Jeg pleier å senke dem ned i en kjele med kokende vann. Pass også på å ha rene redskaper, fjøl og hender.

  2. Skrell og kutt betene i løvtynne skiver. Om du har en mandolin kan den brukes. Rødbeten farger av veldig mye så bruk hansker om du ikke ønsker rosa hender.

  3. Kok opp laken med eddik sukker og vann. Ha betene over på glass og hell over kokende varm lake, til det er helt fullt. Ha så i ønsket smakstilsetning.

Vi har smaksatt slik
Gulbeter: Vaniljestang og sterneanis
Polkabeter: Vaniljestang, nellik og pepperkorn
Rødbeter: Laurbærblad og pepperkorn

Får du for lite lake er det fort gjort å koke opp litt mer.

La glassene avkjøles i romtemperatur. Bør oppbevares mørkt og litt kjølig. Holder seg ganske lenge, men bør spises innen 6-8 måneder. Kan spises etter kort tid, men blir ekstra gode om du har tålmodighet til å la det stå noen uker først.

Bon appétit!

Oppskrift på Sylta beter ble publisert 11. september 2015 av i kategorien og ble sist oppdatert 18. desember 2016. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Sylta beter passer utmerket som i et / kosthold.