Mormors hverdagsbrød
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Mormors hverdagsbrød

Det er noe magisk over hjemmebakt brød! Man elsker å spise det og man elsker å servere det. Dette er en veldig enkel oppskrift som alltid blir vellykket. Den passer derfor ekstra godt for deg som tror du ikke er flink til å bake brød. Etter et tips fra ei bestemor så pensler vi brødene med kaffe, bedre skorpe får du ikke!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Mormors hverdagsbrød

Til denne oppskriften trenger du to smurte brødformer.

  1. Bland alt det tørre i en stor bakebolle. Tilsett lunkent vann , ca. 37°C. Bruk en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekroker og elt deigen i 10-12 minutter.

  2. Sett deigen lunt under et klede og la heve i 30-40 minutter.

  3. Velt deigen ut av bollen med en deigskrape og bruk litt ekstra mel til å elte deigen raskt for hånd.
    Del den i to avlange deler og legg over i de to brødformene. Ha noen solsikkefrø i formen før du har i brødene om du vil.
    La de heve i formene i ca. en halvtime til.

  4. Sett ovnen på 250°C. Når brødene er ferdig hevet, setter du først inn en ildfast form med vann i bunn av ovnen. Pensle brødene med kald kaffe. Sett så brødene på rist i midten av ovnen og sett temperaturen ned til 210°C. Stek i 40 minutter. Avkjøl på rist en stund før du skjærer i brødet.

Serveres med ditt favorittpålegg! For eksempel bønnepostei .

Bon appétit!

Oppskrift på Mormors hverdagsbrød ble publisert 22. mai 2017 av i kategorien // og ble sist oppdatert 22. mai 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Mormors hverdagsbrød passer utmerket som // i et / kosthold.