Alternativ til plast – glassflaske
Foto: Stein / Vegetarmat.org
Alternativ til plast – glassflaske: Glassflasker er et supert alternativ til variantene i plast.

Alternativ til plast – glassflaske

Nøkkelord: , , 26. september 2014 | Kine Kronkvist
88% av havoverflaten er forurenset av plast. Hva kan vi gjøre for å begrense vårt forbruk av plast? Vi har testet to typer glassflasker som kan brukes igjen og igjen og igjen.

Vi har vel alle drukket lunkent og daft vann med en litt rar bismak etter et døgn i flaska, i sekken eller bilen. Det smaker ikke godt. Samtidig har vi et ufattelig høyt forbruk av plast. Både fisk og fugl blir funnet med magene fulle av tannbørster, kammer, leker og ugjenkjennelige plastbiter. Du kan finne små øyer i havet med oppsamlet plastsøppel og de består hovedsaklig av plastflasker.
VI leser i DN 31.07.14 at 88% av havoverflaten er forurenset av plast. De store synderne er poser, flasker, leker, tannbørster, redskaper osv. Vi bør altså begrense vårt forbruk av disse produktene som har så lang nedbrytningstid som 500 år.
Konsekvensene for livet i havet er både at dyr spiser det og etterhvert dør eller blir akutt forgiftet, samt at alger og plankton ikke får nok sollys igjennom vannoverflaten. Dyr på land slipper heller ikke unna. Dyr som lever ved havet kan også spise dette eller vikle seg inn i for eksempel fiskegarn som blir skylt opp på land.

Alternativ til plast: glassflasker

Heldigvis finnes det flere og flere alternativer til plast. Du har kanskje handlenett av økologisk bomull som du bruker i stedet for handleposer? Eller kanskje du går for papirposer? Dette er meget gode alternativer til plastposen! Vi har tidligere skrevet om Bees Wrap – som er et alternativ til plastfolie og plastbokser til å pakke inn mat i. Man kan kjøpe tannbørster, hårbørster og kammer i bambus eller tre. Man kan velge leker til barna som er ikke er av plast – det er som kjent også miljøgifter i mange plastleker som produseres til barn, som de fleste foreldre antakelig ikke ønsker å utsette barna for. Bleier og bind er også et stort problem, men det finnes også alternativer til dette.

Og ikke minst: her i Norge har vi tilgang på rent vann rett fra krana. Der ligger det et grunnlag for oss forbrukere å ta ansvar for vårt forbruk av plastflasker. Kjøp deg en glassflaske og fyll den opp med det du måtte ønske deg å drikke. Den er varig, men også nedbrytbar. I tillegg har man fordelen av å ikke ha det man skal spise eller drikke i for mye kontakt med plast, da det kan overføre skadelige stoffer til mat/drikke.

På Bkr sin produktinfo har de skrevet: «Give up your plastic habits. We’ve evolved».
Og vi inrømmer det, med den Bkr glassflaske med favorittfargen føler man seg litt glamorøs i tillegg! Sjekk ut alle de delikate fargene de er å få i!

Det finnes flere typer glassflasker på markedet, fine er de også! Vi har prøvd to forskjellige størrelser fra danske Retap og den fine hvite fra Bkr. Noe vi umiddelbart legger merke til er at vann og annen drikke smaker så mye bedre fra glassflaske! De to flaskene fra retap virker litt mer skjøre, men de er meget robuste. Du får også en ny om du skulle være uheldig å knuse den via livstidsgarantien. Bkr har utstyrt sin flaske med et beskyttende lag utenpå av silikon. Vi har hatt flaskene med på tur, trening og jobb. De er også veldig lette – jeg forventet at de skulle være litt tunge å ha i vesken, men det er de absolutt ikke. Vi synes det er en liten fordel at Retap sine flasker har en litt større åpning som er lett å både fylle og drikke av, men Bkr sin flaske er unektelig flott å se på og føles litt mer robust ut med det beskyttende laget av silikon. Begge typene finnes i mange, fine farger!

Flaskene kan for eksempel kjøpes her:
Retap glassflasker
Bkr glassdrikkeflasker

Tilbakemeldinger