Nyttårsmeny for vegetarianere

Nyttårsmeny for vegetarianere

Til nyttår samles vi rundt middagsbordet, om man er få eller mange - så legger man gjerne litt ekstra omtanke ned i det som serveres. Vi foreslår en vegetarisk tre-retters med tips til drikke. Godt nytt år!

Forrett

Til fest er det litt ekstra stas med forrett. Vi setter i gang nyttårsmenyen med Vill potet, bakt i ovn med sprøstekte kantareller, milde beter og skarp rødløk. Det blir et nordisk smaksbilde med rotfrukter og kantareller fra den norske høsten. Pass på å ikke velge for store poteter, slik at man ikke blir for mett til hovedretten. Server en fyldig hvitvin til.

 • Ville poteter

  Ville poteter er halve poteter bakt i ovn, servert med sprøstekt kantarell, rødløk, rømme og spinat. Alle råvarene trives i et nordisk klima og bør kjøpes i sesong. Er du så heldig å ha en kjøkkenhage kan du høste ingrediensene selv.

  Til oppskriften

Hovedrett

Lasagne er lett å lage til mange og kan enkelt suppleres med ulike sideretter som salater, brød og tapenader. Denne lasagnen er litt utenom det vanlige da den har sødme fra tørket aprikos og spinat krydret med spisskummen. Den er en liten fest i seg selv! Den kan klargjøres tidligere på dagen og gratineres før servering. Serveres med en rødvin med moden frukt eller vår favoritt; eplemost med bobler.

 • Lasagne med spinat, tørket aprikos og fetaost

  Denne lasagnen kommer til å bli din nye favoritt! Den er fyldig, mettende og ekstra spennende med smak av aprikos og spisskummen. Topp den med ruccola, fetaost og skiver av aprikos før servering. Vi har latt oss inspirere av en marokkansk lasagne hvor de ofte har spinat krydret med spisskummen og tørket aprikos i mellom lagene!

  Til oppskriften
 • Salat med grillet squash

  En frisk salat med grillet squash og rista cashewnøtter. Serveres som tilbehør til middagen med en god oljebasert dressing.

  Til oppskriften

Dessert

Sjokoladericotta er en enkel liten godbit av en dessert som er ypperlig å servere til fest. Den er enkel å lage til mange og tilberedes enkelt på under ti minutter, så det gjør du rett før du ønsker å servere den. Bland gjerne inn litt av kremen i ricottaen, så blir den ekstra fløyelsmyk. Bringebær er ekstra godt til og en lett dessertvin vil passe bra!

 • Sjokoladericotta

  Sjokoladericotta kan du enkelt lage mens gjestene venter - det er bare å blande sammen! Men du kan gjerne lage den på forhånd og la den vente i kjøleskapet også. Den kan lages med både lys og mørk sjokolade - det blir en deilig mousse-dessert uansett!

  Til oppskriften

Menyen Nyttårsmeny for vegetarianere ble publisert 30. desember 2018 av . Se flere av våre forslag til vegetariske og veganske tema- eller ukesmenyer.