Ukemeny på budsjett

Ukemeny på budsjett

Det er enkelt å planlegge en meny for en hel uke om man bare setter seg ned og lager en plan og en handleliste. Vi har laget en ukemeny med billige og enkle retter, perfekt for studenter, de som vil spare litt, eller for de som vil leve litt lettere etter en heftig julefeiring!

Mandag

Vi starter uka med en enkel pastaoppskrift med sopp og spinat. Den er enkel å lage i en fei og krever få ingredienser. Det eneste som koster litt er parmesan, men det kan du enten droppe, eller tenke at du kan bruke som smakstilsetning i ganske mange middager før den er tom.

Tirsdag

Bønner er veldig næringsrikt og veldig billig! Det er en ypperlig ingrediens å spise mye av - sunt er det også! Det er en kilde til alle de proteinene kroppen trenger i én og samme lille bønne. Denne gryten krever litt flere ingredienser, men til gjengjeld er det ingredienser som holder seg lenge - slik at du kan lage flere middager av dem senere.

Onsdag

Ertesuppe er så raskt og enkelt at det nesten virker som juks! Godt blir det i alle fall! Vi anbefaler å alltid ha frosne erter i fryseren - de gjør seg så godt i så mange retter! Med en liten smak av sitron og spisskummen blir denne friske, grønne ertesuppen enda litt freshere. Denne retten er så billig at du kan koste på deg et ferskt brød og godt smør ved siden.

 • Rask ertesuppe

  En kjemperask suppe med få ingredienser, men masse smak og knall grønn farge! Med sitron og spisskummen får man en liten ekstra spiss på smaken. Klar i løpet av 5 minutter.

  Til oppskriften

Torsdag

Blomkål og ris er billig og hovedingrediensene i denne retten. Om du har et rikholdig krydderskap så har du kanskje det meste du trenger til denne retten, om ikke må du kanskje investere i et lite sortiment før du setter i gang med denne retten. Om cashewnøttene velter budsjettet ditt kan du godt bruke peanøtter i stedet.

 • Blomkål-biryani

  Biryani er en indisk risrett med krydder og grønnsaker som gratineres i ovnen. Smaken av kardemomme, stjerneanis og nellik gir retten aroma mens chili gir den hete. Servér den med en enkel yoghurtsaus, karamellisert rødløk og nanbrød.

  Til oppskriften

Fredag

Salat kan så absolutt være middag. Denne salaten, med opphav i Nice, inneholder både kokte poteter og egg som garanterer at du vil føle deg god og mett! Både poteter og egg er billige og næringsrike råvarer og en salat er alltid enkelt å lage! Man skal jo kose seg litt ekstra på en fredag, men ikke vær redd - denne salaten er litt luksuriøs med "pæremarmelerte" valnøtter og poteter badet i urtesmør!

 • Salat Nicoise

  Salat Nicoise er en fransk klassiker fra den sjarmerende byen Nice. Vi har laget vår versjon med deilige hvitløksmarinerte poteter. Med både egg, poteter og bønner blir salaten ganske mettende og den er definitivt en fullverdig lunsj, men kanskje også en lett sommermiddag!

  Til oppskriften

Lørdag

På lørdager er man kanskje flere som samles til middag, eller man ønsker noen ganger uansett å bruke litt mer tid på middagen. Denne falske bacalaoen har ingen fisk i seg, men tofu i stedet. Tofu er et produkt laget av bønner og er derfor meget næringsrikt. I tillegg er det billig. På denne ingredienslista er det kanskje de grillede paprika fra glass som er dyrest, men de finnes i ganske billige varianter på butikker med asiatisk sortiment. Her kan du også få brukt inn potetene du sikkert har igjen fra salaten og gulrøttene fra tirsdag.

 • Tofu-bacalao

  Bacalao er en rett vi kjenner fra Portugal, men denne tomatbaserte versjonen vi kjenner best er faktisk den spanske varianten. Bacalao refererer til den norske klippfisken, men bacalaoen i denne retten er saltet tofu.

  Til oppskriften

Søndag

Har du rester igjen som ikke har gått med til lunsj underveis foreslår vi å spise opp resten av dem i dag. Om det meste er slukt og fortært er det kanskje allikevel noen ingredienser igjen i kjøleskapet? Da får du kanskje brukt disse her. Om du har pitabrød og lager en enkel tzatziki så kan de fylles med det mesta av øvrige ingredienser. Har du kanskje igjen litt salat fra salat nicoise, litt sopp fra mandagens pastarett, poteter og gulrøtter - så kan du komme ganske langt. Kjøp i tillegg en paprika og en squash - så har du i alle fall fyll nok! Stek alt i pannen eller grill på bål eller grill.

Menyen Ukemeny på budsjett ble publisert 7. januar 2018 av . Se flere av våre forslag til vegetariske og veganske tema- eller ukesmenyer.