Lasagne med spinat, tørket aprikos og fetaost
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Lasagne med spinat, tørket aprikos og fetaost

Denne lasagnen kommer til å bli din nye favoritt! Den er fyldig, mettende og ekstra spennende med smak av aprikos og spisskummen. Topp den med ruccola, fetaost og skiver av aprikos før servering. Vi har latt oss inspirere av en marokkansk lasagne hvor de ofte har spinat krydret med spisskummen og tørket aprikos i mellom lagene!

Ingredienser

Tomatsaus
Hvit saus
Fyll

Porsjoner

Slik lager du Lasagne med spinat, tørket aprikos og fetaost

  1. Kutt løk og finhakk to fedd hvitløk og chili. Smak på chilien og varier mengden du ønsker ut fra hvor sterk den er (det varierer veldig).Stek det lett i en kjele med olje. Tilsett hakka tomater, salt og oregano og la småkoke under lokk i 15 minutter.

  2. Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe ut med litt og litt av melken samtidig som du rører godt. Rør til sist inn grønnsakskraft. La småkoke i 15 minutter og krydre med urtesalt og pepper etter smak.

  3. Kutt opp spinatblader og ha det i en varm panne med olje. Kutt aprikosene i tynne skiver og rør det inn i spinaten sammen med spisskummen, hakket hvitløk, litt olivenolje og salt.

  4. Skyll bønnene (om du bruker tørkede og ikke slike på boks må de bløtlegges og kokes i forveien) og bland dem inn i tomatsausen.

    Sett ovnen på 200°C.

  5. Legg hvitsaus, lasagneplater, spinatblanding, smuldret fetaost og tomatsaus lagvis i en ildfast form. Lag minst tre lag med lasagneplater, prøv å fordele litt tynne lag. Begynn og avslutt med hvitsaus. Strø tilslutt over revet ost.

    Stekes i ca. 35 minutter, midt i ovnen.

Bon appétit!

Oppskrift på Lasagne med spinat, tørket aprikos og fetaost ble publisert 11. november 2017 av i kategorien og ble sist oppdatert 11. november 2017. Dette er en med opprinnelse i , med blant annet , , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Lasagne med spinat, tørket aprikos og fetaost passer utmerket som i et kosthold.