Ukemeny høst

Ukemeny høst

Når det blir litt kaldere og mørkere så sverger vi gjerne til litt varmere og mektigere mat enn om sommeren. Det er også masse deilige grønnsaker i sesong så det bugner over av kortreiste og ferske grønnsaker i butikk.

Mandag

Mandag er alltid litt slitsom etter en koselig helg og man ønsker kanskje ikke bruke alt for mye tid på matlaging. I tillegg har man kanskje spist mye godt i helgen og trenger noe litt lettere. Blomkålsuppe er raskt og lett og blomkålen smaker fantastisk i sesong!

Tirsdag

Det er godt med litt variasjon i smaksbildet og en meksikansk bønnegryte er perfekt å varme seg på. Inviter gjerne noen venner og doble porsjonen - det er så enkelt og godt, og det er alltid hyggelig å dele et måltid - selv på en ukedag.

 • Meksikansk bønnegryte

  Meksikansk bønnegryte med chili smaker godt alene eller med ris. Gryten kan også serveres i tortillalefser eller som fyll i burritos. En hverdagsmiddag som er enkel, rask og næringsrik.

  Til oppskriften

Onsdag

Ingefær og appelsin kan være godt for immunforsvaret - så om du begynner å brygge på noe kan du kanskje forebygge litt med maten. Kok opp litt byggryn og bruk som topping på suppen - det er næringsrikt og veldig godt å tygge på!

Torsdag

Denne grønnsaksformen gjør seg selv i ovnen. Bruk høstens herlige sellerirot, poteter, brokkoli - eller det du liker aller best! Og hvorfor ikke kjøre på med mer sitrus og lage en enkel hverdags-dessert!

Fredag

Fredagskvelden setter i gang helgen og da vil man gjerne kose seg litt ekstra med middagen. En stor pai er skikkelig godt og man kan lage en stor salat ved siden. Kanskje har du plukket kantarell og kan ha det i paien, ellers har de godt sopp-utvalg i butikken. Velg noen ulike sorter - så blir det blandet skogsopp-pai!

 • Pai med sopp, spinat og vårløk

  Pai kan du fylle med så mangt, men kombinasjonen vårløk, spinat og sopp er en stor favoritt hos oss. Det er også veldig enkelt å bare øke mengden på fyllet om du vil lage til flere, men husk å bruke en litt høy paiform - ikke den lave terteformen.

  Til oppskriften

Lørdag

På lørdag samler man kanskje noen kjente og finner på noe i lag. Man spiser gjerne litt seinere på kvelden en ellers i uka og kanskje deler en flaske vin? Da kan det være koselig med litt plukke-mat og sitte lenge og skravle, spise litt og drikke litt. Enkle pizzapinner er kjempe gode og med litt ekstra tapas-retter ved siden så kan man bli sittende en stund!

 • Tvinna pizzapinner

  Disse brødpinnene med ostefyll er perfekt fingermat i selskaper eller snacks på lørdagskvelden. Varier fyllet med de ostetypene du liker best. La snurrene bli uperfekte og rustikke!

  Til oppskriften
 • Tapas med grilla nektariner

  Tapas er en spansk måte å spise mange småretter sammen. Vi lager ofte nøtteboller, tomatsaus og båtpoteter også legger vi til litt av det vi måtte ha lyst på - i dette tilfelle grilla nektariner. I tillegg er det godt med litt ost, oliven, brød, aioli og andre godsaker!

  Til oppskriften

Søndag

På søndag slapper man av og spiser kanskje litt tidligere en ellers. Kanskje har man vært på en skogstur, eller ryddet og vasket litt hjemme. En skikkelig stor porsjon grønnsaksuppe som kan stå lenge og putre på svak varme, kanskje du har tid til å bake et godt brød og servere med godt smør til - det er en koselig søndag det!

 • Kremet grønnsaksuppe

  Klassisk grønnsaksuppe i kremet versjon full av C-vitaminer. Server den med ferskt brød og smør.

  Til oppskriften
 • Mormors hverdagsbrød

  Det er noe magisk over hjemmebakt brød! Man elsker å spise det og man elsker å servere det. Dette er en veldig enkel oppskrift som alltid blir vellykket. Den passer derfor ekstra godt for deg som tror du ikke er flink til å bake brød. Etter et tips fra ei bestemor så pensler vi brødene med kaffe, bedre skorpe får du ikke!

  Til oppskriften

Menyen Ukemeny høst ble publisert 9. september 2018 av . Se flere av våre forslag til vegetariske og veganske tema- eller ukesmenyer.