Kremkake med friske multer
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Kremkake med friske multer

Multer trenger ikke bare spares til jul, det er godt å spise noen mens de er nyplukkede og høsten gir oss så masse gode bær. Hvorfor ikke lage den tradisjonelle bløtkaken med multer og multekrem? Så får du en litt annerledes og spennende variant som garantert slår an. Vi kunne ikke dy oss og måtte pynte med krumkaker, men om du ikke har startet med julebaksten enda, så er multene dekorative nok i seg selv, kanskje sammen med litt sitronmelisse.

Ingredienser

Sukkerbrød
Fyll

Porsjoner

Slik lager du Kremkake med friske multer

  1. Pisk sukker og egg til eggedosis.

  2. Sikt melet og bland inn det tørre forsiktig. Tilsett vannet til slutt.

  3. Smør en stor springform med smør og strø litt mel over. Hell røren over i formen.

  4. Stek sukkerbrødet på 180°C i ca. 30 minutter.

  5. La kaken avkjøles før du deler den i to eller tre - avhengig av hvor mange lag du vil ha. Bruk en skarp kniv og snurr kaken rundt mens du skjærer med kniven i samme posisjon.

  6. Pisk fløte til krem og bruk sukker etter egen smak. Rør inn multene, men spar noen til å pynte kaken med. Dynk kakebunnen med melk eller f. eks eplejuice.
    Smør krem ut over den nederste bunnen, dekk med neste bunn og avslutt med et lag krem på toppen. Dekk kantene om du vil, eller la lagene syntes.

PS: om du velger å dele kaken i tre lag, noe som krever litt presisjon, så kan de være lurt å piske krem av 6 dl fløte.

Kokkens kommentar

Denne kaken er også veldig god med bringebær.
Bon appétit!

Oppskrift på Kremkake med friske multer ble publisert 25. september 2015 av i kategorien / og ble sist oppdatert 18. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Kremkake med friske multer passer utmerket som / i et kosthold.