Fermenterte gulrøtter
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Fermenterte gulrøtter

Fermenterte gulrot-sticks er skikkelig knasende godt tilbehør til det meste. Og ganske gode som snacks også! Om du ikke har startet din fermenteringskarriere helt enda er disse perfekte å starte med, de er ganske enkle å få til og krever ikke noe spesielt utstyr.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Fermenterte gulrøtter

  1. Lag først laken. Kok opp vannet, rør ut saltet og la det kjøles til romtemperatur.

  2. Skyll gulrøttene og kutt dem i staver, la lengden på stavene være litt kortere en glasset du bruker. Skrell hvitløken ut kutt chilien i skiver. Vei opp pepper og sennepsfrø.

  3. Bruk et glass med lokk som rommer ca. en liter. Ha i sennepsfrø, hel pepper, chili og hele hvitløksfedd. Stapp glasset tett i tett med gulrotstavene, slik at de holder seg nede i glasset av seg selv. Stavene skal stå oppreist i glasset.

  4. Hell så laken over gulrøttene slik at det dekker innholdet helt, men la det allikevel være 2-4 cm luft igjen til lokket.

  5. La gulrøttene fermentere i ca. en uke i romtemperatur. Er det litt god lunk i heimen fermenterer det fortere. Åpne glasset de første dagene for å slippe ut litt "steam"

  6. Når du er ferdig med fermenteringen, det er litt smak og behag hvor lenge man liker å la de godgjøre seg, så kan du sette glasset i kjøleskapet. Da stopper fermenteringen og du kan ta en stav eller ti når det måtte passe!

Disse er godt tilbehør til det meste, prøv deg frem. Man kan også spise dem som snacks.

Bon appétit!

Oppskrift på Fermenterte gulrøtter ble publisert 13. desember 2019 av i kategorien og ble sist oppdatert 13. desember 2019. Dette er en med blant annet , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Fermenterte gulrøtter passer utmerket som i et //// kosthold.