Moussaka med sopp
Foto: Stein Hofve / Vegetarmat.org

Moussaka med sopp

Moussaka kjenner vi best som en tradisjonell, gresk spesialitet, men den finnes over hele midt-østen og balkan. Vi har laget en vegetarisk versjon med aubergine så klart, poteter og deilig tomatsaus med kanel og sopp. Server den med en frisk, gresk salat og kanskje nystekt brød!

Ingredienser

Hvit saus

Porsjoner

Slik lager du Moussaka med sopp

  1. Kutt potetene i skiver og la de koke til de begynner å bli møre.

  2. Skjær auberginen i ½ cm tykke skiver, salte skivene og brun dem godt på begge sider i litt olje. Legg så auberginskivene på et kjøkkenpapir.

  3. Kutt sopp i terninger og stek dette i en panne til de får farge. Tilsett hakket løk, finhakket hvitløk og grovhakket persille og oregano og la det steke til løken er myk. Hell så over rødvin og la det koke til det er fordampet. Tilsett  tomater og kanel og  la dette småkoke i ca. 10 min.

    Sett ovnen på 220°C

  4. Lag hvit saus ved å smelte smør i en kjele og rør inn melet. Spe ut med melken til sausen er passe tykk. Rør en halv terning buljong ut i 0.5 dl vann og rør inn i sausen. La småkoke noen minutter før du tar sausen av plata og rører inn egget.

  5. Legg potetene nederst i en ildfast form (ca. 20x30 cm.) og deretter tomatsaus, aubergine og hvitsaus. Strø over revet ost til slutt.

    Stekes i midten av ovnen i ca. 20 min. eller til osten er gratinert.

Server moussaka sammen med gresk salat og ruccola.

Kokkens kommentar

Rødvin kan erstattes med balsamico. Bland da 0.5 dl balsamicoeddik med 0.5 dl vann. Evt. får du kjøpt konsentrert vin til matlaging på de fleste, store matbutikker.
Bon appétit!

Oppskrift på Moussaka med sopp ble publisert 11. januar 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 21. september 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 20-40 minutter. Moussaka med sopp passer utmerket som i et kosthold.