Linse-curry med sopp
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Linse-curry med sopp

Curry er en indisk smaksbombe! Vi har brukt linser, poteter, sopp og så klart masse deilige krydder. Passer perfekt om du har gjester – lett å lage mye av og kjempe god! Server med ris og nanbrød.

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Linse-curry med sopp

  1. Kutt opp løk og sopp, finhakk hvitløk og ingefær. Stek det i en romslig kjele med litt olje i ca. 5 min, mens du rører.

  2. Kutt potetene i terninger. Tilsett koriander, kanel, gurkemeie, karri og potetene og rør godt.

  3. Om du bruker tørkede linser må de være bløtlagt litt på forhånd - og da har du dem i nå, om du bruker ferdig kokte linser fra boks har du dem i til slutt slik at de blir varmet.

  4. Ha over vann slik at det dekker grønnsakene og smak til med salt og pepper.
    La det småkoke under lokk i ca. 15 minutter.

  5. La curryen avkjøles et minutt eller to før du har i fløte (iMat), cashewnøtter og hakkede korianderblader. Varm opp, men ikke la det koke.

Serveres med ris og nanbrød.

Kokkens kommentar

Vi liker Oatly sin iMat, men du kan også bruke vanlig matfløte, Crème fraîche, soyafløte eller det du liker best. Grønne erter rett fra fryseren er også supergodt i denne curryen. Ha det i helt til slutt - så tiner de på et blunk.
Bon appétit!

Oppskrift på Linse-curry med sopp ble publisert 18. juni 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 2. desember 2019. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Linse-curry med sopp passer utmerket som i et /// kosthold.