Pizza med mozzarella og tomat
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Pizza med mozzarella og tomat

En klassisk, italiensk pizza med mozzarella og tomat som går under navnet pizza Margherita. Vi har laget den med en litt grovere bunn som gjør den mer mettende og litt sunnere.

Ingredienser

Deig
Tomatsaus
Topping

Porsjoner

Slik lager du Pizza med mozzarella og tomat

  1. Lag deigen ved å smuldre gjær i en bolle og tilsette lunkent vann. Rør inn det tørre og la deigen være ganske våt, men bruk mer mel om den er alt for løs. Sett til heving minst en time. Dette blir nok til tre runde pizzabunner.

  2. Hakk opp løken og fres det i en kjele sammen raspet hvitløk. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og olivenolje. Reduser vanninnholdet i sausen ved å la den koke i ca. 15 minutter.

  3. Når deigen er ferdig hevet, ha et melet underlag og velt deigen ut. Bruk en bakespatel eller lignende. Del den i tre stykker og bruk hendene til å dra den ut til en rund form, evt. kjevle den. Lag tre forskjellige fyll eller stek de to bunnene som er til overs og spar til senere i fryseren. Toppingen er beregnet til en pizza.

  4. Ha tomatsaus ut over de forstekte bunnene. Skjær så opp mozzarella og tomat i tynne skiver som fordeles ut over pizzaen.

  5. Stekes midt i ovnen på 210°C i 13- 17 min. følg med på når den ser gyllen og feridg ut.

Bon appétit!

Oppskrift på Pizza med mozzarella og tomat ble publisert 17. juli 2012 av i kategorien og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Pizza med mozzarella og tomat passer utmerket som i et kosthold.