Salat Nicoise
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Salat Nicoise

Salat Nicoise er en fransk klassiker fra den sjarmerende byen Nice. Vi har laget vår versjon med deilige hvitløksmarinerte poteter. Med både egg, poteter og bønner blir salaten ganske mettende og den er definitivt en fullverdig lunsj, men kanskje også en lett sommermiddag!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Salat Nicoise

  1. Kok potetene først. Følg med slik at de er faste og fine, ikke la de koke for lenge.

  2. Sett egg til koking. Eggene skal være smilende, det vil si at det hvite er fast, men det gule er litt rennende og løst i midten. Ofte tar det ca. 6 minutter i kokende vann.

  3. Imens gjør du klar salaten på et stort fat eller i en bolle. Vi pleier å bruke frisésalat, crispi eller en blanding av forskjellige salater. Skyll godt og bruk helst en salatslynge slik at alt vannet blir borte.

  4. Kutt cherrytomater i to, kutt løken og parmesan i tynne skiver. Vi bruker ca. 10 tynne skiver parmesan. Ha dette og oliven ut over salaten på fatet.

  5. Ha pæremarmelade og olivenolje i en skål, bland det godt og vend valnøttene inn. Man kan også bruke en søt sennepsdressing med honning om man vil det. Fordel ut over salaten.

  6. Gjør klar en bolle med smør, olivenolje, salt, sitronskall og raspet hvitløk. Bruk så mye av feddet du vil. Kutt oregano og bland inn. Når potetene er klare har du de rett opp i smørblandingen slik at denne smelter og fordeler seg godt på potetene.

  7. De grønne bønnene kutter du i tre. Ta potetkjelen og kok de veldig raskt i litt vann med salt. De trenger ikke lang tid.

  8. Tilslutt deler du eggene og har det ut over salaten sammen med bønnene og potetene.

Bon appétit!

Oppskrift på Salat Nicoise ble publisert 2. juni 2017 av i kategorien / og ble sist oppdatert 8. september 2018. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på under 20 minutter. Salat Nicoise passer utmerket som / i et / kosthold.