Spagetti alla puttanesca
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Spagetti alla puttanesca

Spagetti alla puttanesca er en pastarett med pikant tomatsaus og med oliven og kapers. Den er enkel, den er rask, den smaker nydelig og ser bra ut med sitt italienske, rustikke preg. Det er ingen skam å be gjester på spagetti og tomatsaus med denne utgaven! Forstår du italiensk skjønner du kanskje at navnet refererer til at retten er het og dekadent i all sin enkelhet!

Ingredienser

Porsjoner

Slik lager du Spagetti alla puttanesca

  1. Fjern en evt. spire i hvitløksfeddet i kutt i papirtynne skiver og finhakk chili (om du liker det sterkt kan du ta med frøene). I en kjele: surr hvitløken i olivenolje på svak varme i noen minutter, den skal ikke få farge, bare bli blank, mild og nøtteaktig i smaken.

  2. Tilsett den hakkede chilien til hvitløken og la det surre litt før du tilsetter hakkede tomater (fra boks) og oregano. La det koke i ca. 15 minutter.

  3. Sett på vann til spagetti i en stor kjele og tilsett litt salt i vannet. Kok etter anvisning på pakken.

  4. Bruk gjerne både grønne og sorte oliven, fjern steinene. Det er stor smaksforskjell på oliven du kjøper på butikken - retten vil ikke bli noe bedre enn de råvarene du bruker - kjøp altså en god oliven du liker. Det samme gjelder kapers. Vend oliven og kapers inn i sausen og smak til med pepper.

Server med et dryss parmesan og litt hakket persille på toppen.

Kokkens kommentar

Veganere velger vegansk spagetti (mange typer i butikken er uten egg) og dropper osten.
Bon appétit!

Oppskrift på Spagetti alla puttanesca ble publisert 4. desember 2015 av i kategorien / og ble sist oppdatert 27. april 2017. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på 40-60 minutter. Spagetti alla puttanesca passer utmerket som / i et / kosthold.