Spinatsnurrer
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Spinatsnurrer

Disse lages på samme måte som kanelsnurrer, men med rundstykke-/pizzadeig og salt fyll. De kan fylles med mye rart, men spinat, feta, oliven og soltørket tomat er en favoritt! De er gode til lunsj, i nistepakka på tur, jobb eller skole, eller til og med til middag med en god salat og kanskje ovnsstekte poteter.

Ingredienser

Deig
Fyll

Porsjoner

Slik lager du Spinatsnurrer

  1. Smuldre gjær i en bolle og ha over lunkent vann. Rør rundt til gjæren er løst opp og tilsett litt salt. Ha i litt og litt mel og rør det inn slik at du hele tiden har kontroll på konsistensen. Her kan du variere litt med de meltyper du har og liker, og bruk gjerne litt sammalt mel - så blir den litt grovere. Det varierer fra meltype til meltype og fra pakke til pakke hvor mye væske som trengs, men deigen skal være ganske våt - da hever den best. Tilsett mer mel om det trengs. Ha over plast eller et lokk og la den heve en times tid, evt. i kjøleskapet over natten.

  2. Lag så fyllet. hakk opp løken og stek den i en panne. Tilsett spinat og hvitløk - hakket eller revet. Krydre med salt og pepper. Hakk opp oliven og soltørket tomat og sett frem ønsket mengde fetaost.

  3. Når deigen er ferdig hevet, kjevle den utover et melet underlag ca. ½cm tykk. Prøv å få et avlangt rektangel. Smør spinatblandingen utover og strø over oliven, soltørket tomat og fetaost.

  4. Rull nå sammen deigen fra langsiden slik at du får en lang pølse (samme fremgangsmåte som kanelsnurrer). Det kan være greit å ha en bakeskrape om deigen har festet seg litt til underlaget. Skjær den opp i ca. 4-5 cm tykke skiver og legg disse til etterheving (ca. 30 min.) på et stekebrett med bakepapir.

  5. Stekes i ovnen på 200°C i 15 minutter.

Kokkens kommentar

Veganere dropper feta eller bruker alternativ til ost.
Bon appétit!

Oppskrift på Spinatsnurrer ble publisert 15. januar 2014 av i kategorien / og ble sist oppdatert 29. mars 2017. Dette er en med blant annet , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Spinatsnurrer passer utmerket som / i et / kosthold.