Balinesisk kasserolle
Foto: Stein / Vegetarmat.org

Balinesisk kasserolle

Den frodige paradisøya Bali kan by på deilige smaker som muskat, nellik, chili, lime, nøtter, kokos og mere til! Balinesisk kasserolle er en smaksfest! Lag en stor gryte og be vennene dine på en eksotisk aften!

Ingredienser

Krydder-pasta

Porsjoner

Slik lager du Balinesisk kasserolle

  1. Lag først krydder-pastaen ved å male nøtter, sesamfrø og nellik i en morter. Bland inn revet muskatnøtt og nykvernet pepper.

  2. Ha det over i en beholder som egner seg til å bruke stavmikser i og tilsett grovhakket løk, hvitløk, chili, ingefær og gurkemeie. Sitrongresset kutter du av stilk og stuss og tar av de ytterste bladene. Hakk så opp kjernen. Ha det i beholderen sammen med resten av ingrediensene og bruk stavmikseren til du får en jevn pasta.

  3. Grovhakk chili, sopp, paprika og løk. Velg en mild chili, den lysegrønne tyrkiske chilien (eller tyrkisk paprika) finner du i butikker med asiatisk sortiment. Stek alt i noen minutter i en romslig kjele. Rør inn en tredjedel av pastaen. Resten kan du oppbevare i kjøleskapet på et glass.

  4. Etter et par minutter tilsetter du kokosmelk og vann. La det småkoke i ca. fem minutter på svak varme.

  5. Mens det småkoker skyller du de grønne bønnene (aspargesbønner) og kutt av endene. Del dem i to eller tre. Damp disse til de er myke før du har dem over i gryten.

  6. Skyll spinaten og grovhakk den. Ha den i gryten og rør rundt. Etter et minutts tid når spinaten har falt sammen er gryta ferdig.

Server med kokt ris og strø over litt hakkede nøtter, kokosflak, koriander og nykvernet pepper.
Det er veldig godt å blande noen korinter eller rosiner inn i risen før servering.
Om du vil kjøre full pakke: ha grillede grønnsaker på et spyd og server ved siden.

Kokkens kommentar

I stedet for macadamianøtter kan man bruke cashewnøtter. Krydderpastaen vil holde seg i kjøleskapet et par uker.
Bon appétit!

Oppskrift på Balinesisk kasserolle ble publisert 14. april 2018 av i kategorien og ble sist oppdatert 3. april 2019. Dette er en med opprinnelse i med blant annet , , , , , , , , , , , , , , , , , , , som ingredienser. Oppskriften har vanskelighetsgrad og lages på over 60 minutter. Balinesisk kasserolle passer utmerket som i et /// kosthold.